Cultură

Legendara actriță, Stela Popescu, vine la Chișinău să se întâlnească cu publicul

Luni, 12 decembrie 2016, ora 18.00, va avea loc cea de-a doua ediție a proiectului „Întâlnirile TVR MOLDOVA”, eveniment menit să realizeze un pas pe drumul cunoașterii reciproce prin artă, al regăsirii și împărtășirii valorilor și viziunilor culturale.

Stela Popescu este Doamna Teatrului de Revistă din România, actriţă de teatru, film şi televiziune. A realizat cupluri celebre alături de actorii Ştefan Bănică şi Alexandru Arşinel. Este de origine basarabeană. În 1940 tatăl ei a fost deportat în Siberia și, împreună cu mama, viitoarea artistă se refugiază în România, la Braşov. La 80 de ani, Stela Popescu are în palmares mii de spectacole de teatru, zeci de filme și o contribuție iminentă la dezvoltarea teatrului radiofonic românesc. Stela Popescu a primit Ordinului național „Steaua României” în grad de cavaler pentru dragostea și talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale. Este și deținătoarea titlului onorific „Artist al Poporului” în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite, pentru succese remarcabile în activitatea de creație și contribuție substanțială la dezvoltarea relațiilor culturale dintre România și Republica Moldova.

Proiectul „Întâlnirile TVR MOLDOVA” presupune o serie de evenimente culturale, în cadrul cărora personalitățile de referință ale culturii spațiului românesc vor veni în fața publicului de la Chișinău pentru a purta discuţii de suflet în scena teatrului „Satiricus – I.L. Caragiale”. Organizatorii își propun ca aceste întâlniri să devină o frumoasă tradiție pentru publicul din Republica Moldova.

Organizatorii anunță că accesul la eveniment este gratuit, iar intrarea este posibilă doar în baza unei programări prealabile, la numărele de telefon (022) 20 28 90 sau (+373) 69368274.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *