CSI / Rusia

Legendarul jucător al echipei de fotbal a Braziliei îi cere lui Putin să „oprească invazia”: „Puterea de a opri acest conflict este în mâinile dumneavoastră”

Miercuri, 1 iunie, Pele, legendarul jucător al echipei de fotbal a Braziliei, i-a cerut lui Vladimir Putin să ”oprească invazia” din Ucraina, într-o scrisoare publicată pe Instagram înaintea meciului de baraj pentru Cupa Mondială din 2022 dintre Ucraina şi Scoţia (3-1).

„Vreau să utilizez meciul de azi ca pe o oportunitate de a face o solicitare: opriţi invazia. Absolut nimic nu justifică o asemenea violenţă”, a scris ”Regele” Pele în scrisoarea adresată lui Putin.

„Astăzi, ucrainenii încearcă să uite, cel puţin 90 de minute, de tragedia care loveşte ţara lor. Să încerce să se califice pentru o Cupă Mondială este deja o misiune dificilă. Este aproape imposibil cu atâtea vieţi în joc”, a adăugat Pele, care urmează un tratament de chimioterapie pentru o tumoare de colon detectată în septembrie.

„Am trăit opt decenii, timp în care am văzut războaie şi discursuri pline de ură ale unor conducători în numele siguranţei popoarelor lor. Nu mai putem reveni la acea epocă, trebuie să evoluăm”, a insistat Pele, în vârstă de 81 de ani.

Triplul campion mondial a reamintit că l-a întâlnit pe preşedintele Putin în 2017, cu un an înaintea Cupei Mondiale din Rusia. ”Am schimbat zâmbete, ne-am strâns mâna mult timp”.

„Puterea de a opri acest conflict este în mâinile dumneavoastră. Aceleeaşi mâini pe care le-am strâns în 2017”, a conchis Pele.

Naţionala de fotbal a Ucrainei a învins echipa Scoţiei cu scorul de 3-1 (1-0), miercuri seara, la Glasgow, în semifinalele barajului pentru Cupa Mondială 2022, iar duminică va întâlni Ţara Galilor în meciul decisiv pentru calificarea la turneul final din Qatar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

 1. MAI EXISTA NAIVI IN ZIARISTICA MONDIALA ??????
  Ukraina va fi in totalitate cucerita de rusia si
  cedata demult de catre SUA si UE rusiei.
  Armament greu american, tancuri nemtzesti ,
  rakete frantzuzesti, astea sunt povesti de
  adormit copiii .
  Aceasta solutzie cu ukra a fost decisa nu
  acuma in graba, Domnilor. Patalamaua a
  fost semnata cu Domnul Lavrov acum 2 ani.
  bobocilor !!!!! Si imediat trupele kremlinului
  au iesit in camp .
  Ce va ramane din aceasta istorie ?????
  Ca domnul Zelenski este un mare artist si ca
  mai mult de atat nimeni nu ar fi putut face .
  Rusia se va reuni cu fratzii de totdeauna, asa
  vom face si noi cu maldafanii , dar fara artisti
  si fara razboi.
  HIC tranzit istoria lumii.

  I8a inchidetzi fleanca , zic ei !!!! Ce vrei sa inchidem uzinele si sa deschide somajuln ,pentru lipsa de petroçl ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *