ROMÂNIA

Legendarul Steve Davis a acces în optimile Campionatului Mondial

La a 31-a sa participare consecutivă într-un mondial, talentatul jucător în vârstă de 51 de ani a reuşit să acceadă în etapa optimilor de finală, după ce l-a învins într-o luptă crucială, pe Mark King.

Cei doi jucători au oferit un spectacol inedit, în finalul zilei a patra de competiţie la teatrul din Crucible. După îndelungate dueluri ale tacurilor, Steve a reuşit să se impună în final cu 10-9, într-o partidă care s-a transformat într-o utilă lecţie pentru începători, incluzând cele mai importante calităţi ale acestui sport, suspans, încordare, lovituri tactice de excepţie şi reuşite care au smuls ropote de aplauze.

Prima şansă la victorie i-a aparţinut lui Davis, care a condus cu 9-8. King a controlat jocul 18, reuşind să adune pe tabelă 70 puncte. Pentru un singur snooker, Davis a revenit la masă şi a pus presiune pe oponentul său. În cele din urmă veteranul circuitului mondial a comis o eroare cu bila albă şi a trimis meciul în frame-ul decisiv.

Ratarea la bila verde în segmentul al 19-lea al partidei l-a trimis pe Davis în fotoliu şi balanţa părea că s-a înclinat decisiv în favoarea lui King, dar şi acesta a ratat bila roz, astfel că echilibrul a revenit pe masa de joc. Davis şi-a apropiat victoria bilă cu bilă, meciul rămânând în suspans până la generoasa bilă roz.

De şase ori campion mondial, Steve Davis continuă parcursul fenomenal la ediţia din acest an a Campionatului Mondial, unde în faza optimilor se va întâlni cu scoţianul John Higgins, întâlnirea celor doi anunţându-se încă de pe acum una de colecţie.

De asemenea, în semifinale, se vor disputa alte două meciuri atractive: Mark Selby – Stephen Hendry şi Ronnie O’Sullivan – Mark Williams.

La această oră, în Crucible continuă meciurile din optimi dintre Ding Junhui – Stuart Pettman (scorul de ieri 8-1) şi Ryan Day – Mark Davis (4-5).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *