Actualitate

Leonardo DiCaprio, ameninţat de comuniştii ruşi dacă va interpreta rolul lui Lenin

Partidul Comunist al Federaţiei Ruse a criticat dur răspunsul pozitiv al studioului cinematografic Lenfilm, cu sediul la Sankt Petersburg, la dorinţa actorului american Leonardo DiCaprio de a interpreta rolul fostului lider bolşevic Vladimir Ilici Lenin, relatează Russia Today.

Comuniştii ruşi ameninţă că vor bloca uşile sălilor de cinema şi vor conduce acţiuni de grevă în timpul proiecţiei filmului în care Leonardo DiCaprio, în vârstă de 41 de ani, îl va interpreta pe Lenin, în anii lui de tinereţe.

„Am trimis o scrisoare către Lenfilm şi i-am avertizat că acest fapt va provoca proteste şi va avea consecinţe. Vom efectua acţiuni de nesupunere civică în sediile Lenfilm şi vom împiedica accesul“, a ameninţat Serghei Malinkovici, unul dintre liderii comuniştilor ruşi.

În opinia comuniştilor din Rusia, Lenin trebuie interpretat de un actor rus, nu de un american.

Leonardo DiCaprio a declarat recent că i-ar plăcea să interpreteze o personalitate rusă, enumerându-i pe Lenin, pe misteriosul călugăr Grigori Rasputin sau chiar pe preşedintele Vladimir Putin. Studioul cinematografic Lenfilm a răspuns imediat dorinţei starului hollywoodian, oferindu-i rolul principal într-un film dedicat fostului revoluţionar comunist.

„Putin ar fi un rol foarte, foarte interesant. L-aş interpreta cu plăcere. Lenin ar fi, de asemenea, un rol interesant. L-aş interpreta cu plăcere şi pe Rasputin”, a declarat DiCaprio.

„Întotdeauna este interesant să faci filme. Leonardo DiCaprio este adeseori comparat cu Lenin, în anii lui de tinereţe. Avem suficiente scenarii şi obiecte de recuzită pentru a recrea epoca în care a avut loc Revoluţia“, a răspuns Valeri Karlov, purtătorul de cuvânt al Lenfilm, pentru Baltika FM.

În 2008, comuniştii ruşi au criticat-o pe actriţa Olga Kurilenko pentru rolul său din „James Bond girl“. Actriţa născută în Ucraina a fost acuzată că „a ajutat la asasinarea a sute de sovietici şi aliaţi ai lor“.

Sursa: realitatea.md.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *