Internațional

Letonia declară Rusia ”stat terorist” și cere UE să nu mai acorde ruşilor vize turistice, de muncă şi de studii

Parlamentul leton a adoptat o declaraţie în care califică Rusia drept ”stat terorist”, în contextul în care Letonia susţine puternic Ucraina, inclusiv militar, în urma războiului declanșat de Rusia, relatează RFI.

Atacuri militare ţintite ruseşti vizând civili şi spaţiul public ucrainean înseamnă terorism, iar Rusia este un stat care susţine terorismul, denunţă membrii Comisiei Afacerilor Externe din Parlamentul leton.

Preşedintele Comisiei Afacerilor Externer Rihards Kols şi-a exprimat speranţa, la RFI, ca Parlamentul să adopte acest text în unanimitate, ”ca în cazul tuturor deciziilor luate de Letonia în susţinerea Ucrainei de la 24 febriarie” încoace, potrivit News.ro.

Ruşii sunt supuşi unor controale foarte stricte la frontiera letonă.

La începutul lunii iulie, serviciul leton de securitate anunţa că a refuzat intrarea pe teritoriul leton a 53 de cetăţeni ruşi, din cauză că aceştia susţin războiul delcanșat de Rusia în Ucraina.

Dar, Riga vrea să meargă mai departe.

Ea cere Uniunii Europene să nu le mai acorde vize ruşilor – turistice, de muncă sau de studii -, o măsură adoptată de Estonia, care vrea să ridice această problemă la nivel european la finele lunii august.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *