Externe

Letonia îşi închide temporar unul din cele două puncte de trecere a frontierei sale cu Belarus

Letonia îşi închide temporar unul din cele două puncte de trecere a frontierei sale cu Belarus ca răspuns la creşterea numărului de tentative de trecere ilegală a graniţei, a anunţat, marţi, guvernul de la Riga.

Punctul de trecere a frontierei Silene va fi închis până la noi dispoziţii, însă va rămâne deschis celălalt punct de traversare a graniţei între Letonia şi Belarus, informează DPA.

Concentrarea trecerii frontierei într-un singur punct va permite desfăşurarea de personal suplimentar pentru monitorizarea şi protecţia frontierei, a declarat ministrul de interne leton
Rihards Kozlovskis la postul public de televiziune din ţara sa.

„Presiunea imigraţiei ilegale s-a triplat într-o perioadă scurtă”, a explicat Ministerul de Interne leton.

În ultimele şase zile, poliţia de frontieră letonă a împiedicat 894 de persoane să treacă graniţa ilegal. În luna septembrie au avut loc 1.800 de încercări de trecere ilegală a frontierei, comparativ cu 1.600 în august.

Şeful poliţiei de frontieră letone, Guntis Pujats, propusese închiderea punctului de trecere a frontierei Silene, în contexul creşterii substanţiale a numărului de treceri ilegale.

Letonia, la fel ca Polonia şi Lituania, îl acuză pe președintele belarus Alexander Lukaşenko că aduce migranţi la frontiera externă a UE ca măsură de presiune politică asupra vecinilor săi de la vest. Pentru a ajuta Letonia, Estonia şi Lituania au trimis fiecare în jur de 20 de poliţişti de frontieră în ţara baltică vecină.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *