Internațional

Letonia nu va mai reînoi permisele de ședere pentru cetățenii ruși și bieloruși

Letonia anunță că nu va mai reînnoi permisele de ședere temporară existente pentru cetățenii din Rusia și Belarus. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul guvernului țării, marți, 16 august, după o ședință de guvern.

Permisele de şedere temporară eliberate cetăţenilor ambelor ţări în general nu vor mai fi reînnoite în viitor, a declarat prim-ministrul Krisjanis Karins marţi după o reuniune a guvernului. Vor fi nişte excepţii rare, a adăugat el, conform Agerpres.

Ministrul de interne Kristaps Eklons a sugerat că permisele de rezidenţă permanentă pentru membri de familie, de exemplu, ar trebui eliberate numai după ce ei au trecut cu succes un test de limba letonă.

Ulterior, deciziile finale cu privire la noile reglementări urmează să fie luate de guvern în curând.

Letonia a suspendat deja acordarea permiselor de şedere pentru ruşi şi belaruşi ca reacţie la invazia Ucrainei de către Rusia şi de asemenea a revocat aproape 1.000 de permise.

Astfel, potrivit autorităţii de migraţie, peste 9.000 de cetăţeni ruşi au în prezent permise de şedere temporară în Letonia. În plus, există aproximativ 37.000 de ruşi cu permise de rezidenţă permanentă.

Letonia se învecinează cu Rusia şi Belarus, şi o minoritate rusă importantă trăieşte în statul baltic. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *