Politică

Letonia – susținător puternic al parcursului european al R. Moldova: Am reușit, până acum, să implementăm numeroase proiecte în comun și vom continua să aprofundăm și să fortificăm relațiile bilaterale moldo-letone

Letonia ne poate ajuta să devenim mai aproape de Uniunea Europeană. Prim-ministrul Dorin Recean a discutat subiectele de cooperare bilaterală cu ambasadorul Uldis Mikuts.

Cooperarea în domeniul securității cibernetice și combaterea dezinformării s-au numărat printre chestiunile cheie abordate la întrevedere. De asemenea, s-a vorbit și despre armonizarea legislației și combaterea dezinformărilor, scrie Realitatea.md.

„Este important ca țara noastră să rămână un pol de stabilitate și pace în estul Europei. De aceea, ne concentrăm eforturile și pe creșterea interoperabilității cu alte state în domeniul securității cibernetice, a digitalizării. Contăm și pe sprijinul ferm al Letoniei în ceea ce privește alinierea legislației la acquis-ul european, experiența în reformarea justiției și combaterea propagandei”, a declarat Recean.

Ambasadorul Letoniei a reconfirmat sprijinul Guvernului de la Riga pentru realizarea proiectelor de modernizare a țării noastre și a exprimat convingerea că relațiile dintre cele două state se vor dinamiza pe domenii de interes comun.

„Letonia rămâne un susținător puternic al parcursului european al Republicii Moldova. Am reușit, până acum, să implementăm numeroase proiecte în comun și sper că vom continua să aprofundăm și să fortificăm relațiile bilaterale moldo-letone”, a conchis Uldis Mikuts.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *