Externe

Letonia trece la moneda Euro din 2014

CE a făcut public raportul său de convergenţă privind Letonia pentru anul 2013, prin care analizează îndeplinirea de către statul baltic a criteriilor de aderare la zona euro.

‘Experienţa dobândită de Letonia arată că o ţară poate depăşi cu succes dezechilibrele macroeconomice, oricât ar fi ele de grave, şi poate ieşi mai puternică din acestea. În urma gravei recesiuni din perioada 2008-2009, Letonia a luat măsuri de politică decisive, cu sprijinul programului de asistenţă financiară al UE-FMI, care au îmbunătăţit flexibilitatea şi capacitatea de ajustare a economiei în cadrul strategiei generale a UE pentru o creştere durabilă şi echilibrată. Iar acest lucru a dat roade: se preconizează că Letonia va avea cea mai dinamică economie din UE anul acesta’, a declarat Olli Rehn, comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, citat într-un comunicat.

El a adăugat că dorinţa Letoniei de a adopta moneda euro ‘este un semn de încredere în moneda noastră comună şi o dovadă suplimentară că cei care prevedeau dezintegrarea zonei euro s-au înşelat’.

Agerpres
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *