Economie

Leul moldovenesc, tot mai puternic! Cursul valutar stabilit de Banca Națională

Pentru mâine Banca Naţională a stabilit un curs oficial de 20 de lei şi 18 bani pentru un dolar, cu 57 de bani mai mic decât astăzi.

Şi moneda europeană bate în retragere. Un euro va fi cotat mâine la 22 de lei şi 99 de bani, cu 61 de bani mai puţin decât astăzi.

După o creștere care părea de neoprit, euro şi dolarul bat în retragere a doua zi la rând. Cele mai multe case de schimb valutar au vândut dolarul cu 19 lei şi 80 de bani, iar moneda unică europeană cu 23 de lei, în medie, sau cu aproximativ doi lei şi 50 de bani mai puţin decât ieri.

Cei care au dorit să vândă valuta regretă că nu au făcut-o zilele trecute, în schimb întârirea leului îi bucură pe ceilalți cetățeni.

Reprezentanții caselor de schimb valutar spun că a crescut mult numărul celor care vând valută: "Acum mai mulţi schimbă, adică aduc valută, dar nu prea cumpără. Zilele trecute dimpotrivă, n-aduceau valută, dar o cumpărau".

În ultimele două zile, la casele de schimb valutar, valoarea dolarului şi a monedei unice europene a scăzut, în medie, cu şase lei.

Sursa: Publika.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *