Ultima oră

Leul se întăreşte şi va continua să crească şi în timpul apropiat

După şedinţă, premierul Chiril Gaburici şi guvernatorul Băncii Naţionale Dorin Drăguţanu au dat asigurări că vor fi întreprinse toate măsurile pentru a stabiliza situaţia de pe piaţa valutară, iar primele efecte sunt deja vizibile.

Dorin Drăguţanu a declarat că rata de schimb valutar în special din această săptămână a fost una excesivă, astfel că au fost întreprinse măsurile necesare. ”După măsurile înterprinse de BNM – înăsprirea politicii monetare, majorarea ratei de bază, majorarea rezervelor obligatorii, intervenţiile pe care le efectuăm, deja arată rezultate. Leul se întăreşte, multă lume înţelege că valoarea leului este mai mare”, a declarat Drăguţanu.

El a dat asigurări că leul va continua să se întărească. ”Ceea ce populaţia şi agenţii economici trebuie să înţeleagă este că rata de schimb de săptămâna aceasta este excesivă, leul se va întări, iar măsurile care vor fi întreprinse de guvern sunt sigur că vor aduce rezultate pozitive”.

El a precizat că împreună cu guvernul vor fi luate şi măsuri pe termen lung.

Chiril Gaburici de asemenea a declarat că au fost discutate motivele acestei situaţii şi ce trebuie întreprinse în continuare. ”Am stabilit o listă de acţiuni care urmează să fie înterprinse în timpul imediat următor, chiar începând din această zi”, a declarat Gaburici, menţionând că acaestă situaţie va fi discutată şi în cadrul şedinţei guvernului.
 
Sursa: infotag.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *