Moldova

Liberalii ATACĂ sistemul electoral mixt la Curtea Constituțională

Potrivit lui Mihai Ghimpu, această lege încalcă drepturile alegătorilor și anume a celor aflați peste hotare, dar și a celor din stânga Nistrului. „Unii alegători vor putea vota și pe liste și candidații, iar alții vor vota doar pe liste. De exemplu, ce vor face cei care se află în Italia, în Portugalia sau în stânga Nistrului. Dna Fusu mi-a spus, că eu atunci nu eram în sală, că procedura de numărare a voturilor s-a efectuat cu încălcări de legislație, pentru că nu s-a numărat pe sectoare, ci s-a anunțat rezultatul final, de 63 de voturi. Atunci vom cere revotarea acestui proiect”, a declarat liderul liberalilor.

Referindu-se la acordarea votului de încredere unui nou Guvern, Mihai Ghimpu susține că PL este gata să înceapă crearea AIE-3, dar fără Vlad Filat în fruntea Guvernului. În acest caz, el este conștient de faptul că PL va pierde mai multe funcții, dar afirmă că nu poate trăda interesele celor dezamăgiți în Guvernul Filat și regretă votul PD alături de PLDM. „Îmi pare rău că unii colegi din fosta Alianță gândesc pe termen scurt, dar eu vreau să gândesc pe termen lung și dacă joi se va vota pentru un nou Guvern Filat, asta înseamnă că ei ne trec în opoziție. Și după destrămarea AIE-2 fiecare partid cu politica sa. Ei cu politica lor, noi cu politica noastră. Dar să știți că eu în opoziție sunt mai puternic, căci am fost 23 de ani în opoziție și 3 ani la Guvernare”, mai spune Mihai Ghimpu.

Amintim, că în cadrul ședinței de joi, 25 aprilie, urmează să fie pusă la vot chestiunea ce ține de alegerea unui nou Guvern. Unicul candidat înaintat de către partide a fost cel al PLDM, Vlad Filat, care a și fost înaintat de către președintele Nicolae Timofti.
 
via Politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *