Politică

Liberalii au comemorat, iar comuniştii au sărbătorit ziua de 28 iunie

Dacă majoritatea parlamentară, la propunerea fracţiunii Partidului Liberal, a păstrat un moment de reculegere, comemorând astfel evenimentele din 28 iunie 1940 , fracţiunea Partidului Comuniştilor a felicitat poporul cu această ocazie, transmite Info-Prim Neo.

Preşedintele fracţiunii liberale, Ion Hadârcă, a declarat că această zi este una neagră în istoria neamului. „În urma pactului criminal dintre Stalin şi Hitler, care au împărţit acest teritoriu, mii de oameni au fost deportaţi, au fost ucişi şi umiliţi”, a spus parlamentarul. Pe de altă parte, deputatul comunist Oleg Garizan i-a felicitat pe toţi cetăţenii Republicii Moldova „cu eliberarea, acum 72 de ani, de sub ocupaţie românească”.

Preşedintele fracţiunii Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat că Republica Moldova nu a avut noroc de istorie, dar şi nici de politicieni. „Unul cheamă într-o parte, alţii în alta. Unii cheamă la război cu ruşii, alţii cu românii. Nu se mai poate aşa. Trebuie să ne ocupăm de alte probleme”, a spus Diacov, menţionând că liberalii şi comuniştii sunt de vină pentru dezbinarea societăţii.

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, i-a replicat că Moldova nu a mers înainte deoarece au existat persoane care nu au mers nici în stânga, nici în dreapta. „Nu ne daţi lecţii, că noi ştim cine suntem”, a declarat Mihai Ghimpu.

La 28 iunie 1940, trupele ruseşti au intrat pe teritoriul Basarabiei, ca urmare a pactului de neagresiune dintre Germania şi Rusia, Ribbentrop-Molotov, încheiat la 23 august 1939.  

Sursa: Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *