Actualitate

Liberalii au înregistrat în Parlament un proiect al Declarației de Unire cu România / VIDEO

Potrivit lui Ghimpu, PL solicită Parlamentului Republicii Moldova să se convoace într-o ședință solemnă, pe 27 martie curent, când se împlinesc 100 de ani de la unirea Republicii Democratice Moldovenești cu România. Parlamentului i se solicită să adopte Declarația de unire a Republicii Moldova cu România ca unică soluție de restabilire a adevărului istoric, de aderare la Uniunea Europeană și de integrare în NATO pentru asigurarea bunăstării, libertății populației din stânga Prutului. Decizia de a înregistra un astfel de proiect a fost luată la ședința Consiliului Republican al PL, care a avut loc pe 12 martie.

Mihai Ghimpu susține că, în cazul în care Parlamentul va respinge examinarea și adoptarea Declarației de Unire a Republicii Moldova cu România, Biroul Politic al Partidului Liberal se obligă să organizeze colectarea semnăturilor de la cetățeni pentru a realiza dezideratul unirii. Dacă însă se va semna Declarația de unire, „nu rămâne decât ca legile României să treacă Prutul”, a spus Mihai Ghimpu. 

Întrebat dacă la ședința Consiliului Republican al PL s-au discutat eventualele candidaturi pentru alegerile locale din Chișinău și Bălți, președintele Partidului Liberal a spus că subiectul nu s-a abordat, iar candidații PL vor fi anunțați în cadrul altei conferințe de presă.

O declarație simbolică de unire cu România a fost semnată până acum de peste 110 localități din Moldova.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *