Politică

Liberalii nu-l lasă pe Filat să-şi facă „corp de control”

Deputaţii liberal-democraţi au propus includerea proiectului pentru şedinţele Parlamentului de săptămâna viitoare, dar liberalii s-au opus şi chiar au solicitat o pauză care a durat aproape o oră, timp în care a avut loc o şedinţă a deputaţilor din Alianţă. Aceştia nu au ajuns la un numitor comun, iar liderul PL, Mihai Ghimpu, a acuzat PLDM că face front comun cu deputaţii neafiliaţi pentru a-şi promova interesele. „S-au găsit votanţi la proiectele de legi pe care nu le susţine o componentă a Alianţei. Dacă aşa vrem să lucrăm mai departe, atunci PLDM să decidă cu cine a vrea să facă mai departe alianţă. Aşa nu ne-am înţeles, atunci când ne-am asumat actul guvernării – că un proiect de lege îl votăm cu PL, alt proiect de lege cu şapte comunişti”, a declarat Ghimpu.

Totuşi, proiectul a fost introdus pe agenda Parlamentului. Acesta prevede crearea unui corp de control al prim-ministrului care va verifica modul în care administraţia publică centrală de specialitate îşi îndeplineşte obligaţiunile. Liberalii susţin însă că Guvernul, care a înregistrat proiectul încă în luna iunie, nu a prezentat şi un regulament privind prerogativele acestei instituţii

Liberalii şi liberal-democraţii s-au certat joi şi din cauza unui proiect al Guvernului care prevede excluderea pedepsei penale pentru contrabandă, care de asemenea a fost propus de PLDM pentru a fi inclus în ordinea de zi.
 
D.C.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *