Ultima oră

Liberalii propun o procedură mai simplă de achiziții publice

Potrivit Agenţiei „INFOTAG”, autoarea proiectului, parlamentara PL, Ana Guţu, susţine că legislaţia actuală impune mai multe bariere autorităţilor locale la achiziţionarea serviciilor sau bunurilor, din cauza centralizării tuturor atribuţiilor la Agenţia Achiziţii Publice.

„Autorităţile locale trebuie să parcurgă o distanţă lungă pentru publicarea intenţiei de achiziţie, aprobarea documentelor pentru licitaţie, a contractelor şi dărilor de seamă, motiv pentru care capacitatea de absorbţie a fondurilor este redusă. Putem facilita procesul prin intermediul reprezentanţelor teritoriale ale agenţiei, care să preia o parte dintre atribuţiile centrului. Astfel, propun ca autorităţile locale să prezinte documentele necesare pentru diferite achiziţii reprezentanţelor teritoriale ale agenţiei, şi nu agenţiei la nivel central”, a motivat Guţu.

Ea a mai propus ca termenele de depunere şi primire a cererilor de participare şi a ofertelor pentru achiziţii publice să fie reduse de la 40 la 30 de zile.

Sursa: infotag.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *