Eveniment

Liberalul Veaceslav Untilă atacă în instanță decizia Guvernului, privind demiterea sa

Despre aceasta politicianul a afirmat în cadrul unui interviu pentru postul de Radio Europa Liberă. Potrivit lui Untilă, este normal ca atunci când un partid trece în opoziţie, toţi funcţionarii să se retragă din funcţii, însă în cazul său lucrurile s-au întâmplat altfel.

„Pe 5 iunie era Ziua Mediului, n-am vrut să o fac chiar de Ziua Mediului, 45 de ani ai mediului. Mai mult, pregătisem papionul să plec seara, la ora 17, că am avut o festivitate, la ora 15, Guvernul m-a demis. De ce eu am fost nevoit să atac această decizie a guvernului în instanţa de judecată? Aici s-a confundat ceea ce ţine de funcţie publică şi funcţia cu demnitate publică. Funcţia mea nu a fost una politică. Funcţiile politice sunt funcţiile de miniştri, viceminiştri şi mai sunt câteva. Ceea ce ţine de şeful Inspectoratului Ecologic de Stat este o funcţie de funcţionar public. Şi încetarea raportului de serviciu cu această funcţie trebuia să fie făcută în condiţiile legii”, se plânge liberalul.

El susține că faţă de sine trebuiau să fie aplicate normele prevăzute de Legea cu privire la funcţionarul public, ceea ce nu s-a întâmplat.
„Şi eu l-am preîntâmpinat pe domnul ministru Şalaru: aveţi grijă ce faceţi, fiindcă nu e normal eu să mă aflu mai departe la guvernare, eu nu vreau să lucrez în echipa aceasta, eu am să plec singur. Dar cred că nu i-a fost suficient. A avut nevoie să se verse nişte sânge şi să primească nişte satisfacţii cred că cineva. Acest lucru s-a întâmplat, eu sunt nevoit, pur şi simplu, să îmi apăr demnitatea mea”, se justifică Veaceslav Untilă.

Sursa: politk.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *