Femeia

Libertatea într-o relaţie

Nu-l acapara cu totul!

Când eşti foarte implicată într-o relaţie de iubire, îţi doreşti ca partenerul să fie al tău cu totul: să nu-l intereseze nimeni în afară de tine, să mâncaţi împreună, să dormiţi împreună, să mergeţi împreună la cumpărături, în concediu, să faceţi totul împreună. Ai vrea să ştii cu cine vorbeşte şi, mai ales, să-i cunoşti toţi prietenii, colegii, fostele iubiri. Posesivitatea e o boală grea, de care suferă cu precădere femeile. Nu uita însă că, oricât i-ai fi de dragă, cu cât încerci mai tare să-l ţii sub papuc, cu atât mai mult îşi va dori să evadeze.

Lasă-i libertate

Vrea să iasă în oraş cu prietenii? Sau să joace biliard, deşi nu ţi-a plăcut niciodată jocul ăsta? Lasă-l să o facă! Faptul că formaţi un cuplu nu înseamnă că poţi să-i impui să renunţe la activităţile care altădată îi plăceau. Dacă porneşti o ceartă de fiecare dată când vrea să plece undeva fără tine, o să te transformi în ochii lui într-un gardian care vrea să deţină controlul şi să-i limiteze libertatea. Dacă tu ai vrea să ieşi cu o prietenă, nu ţi s-ar părea firesc să o faci fără să ţi se reproşeze? Aşadar, pune-te în locul lui şi ai atâta încredere în el câtă îţi doreşti să aibă el în tine.

Când să te retragi

Eşti tot timpul în preajma lui şi-i spui ce ai pe suflet, chiar dacă de multe ori, pare că nici nu te aude? Opreşte-te! Lasă-i momente de respiro ca să nu se simtă copleşit. În loc să vorbeşti cu el despre toate, sună-ţi mama, sora sau prietenii. Aşteaptă să i se facă dor de tine şi de discuţiile voastre!

Totuşi, nu slăbi prea mult hăţurile…

Dorinţa de a părea lipsită de temeri şi inhibiţii te poate împinge să-i laşi iubitului mână… prea liberă în tot ce face. Iar odată ce-i spui că nimic nu te deranjează, s-ar putea să ia de bună invitaţia ta şi să ajungă să-şi petreacă mai mult timp cu prietenii decât cu tine sau să calce strâmb, fiind convins că vei trece cu vederea. În realitate, aceste ieşiri duc la destrămarea relaţiei, pentru că şi cele mai permisive dintre femei suferă dacă sunt neglijate.

Echilibrul perfect!

Într-o relaţie armonioasă, fiecare dintre parteneri trebuie să fie implicat trup şi suflet, dar să-şi arate grija şi iubirea… cu măsură. Merge în oraş cu prietenii? Du-te şi tu la un film sau la un curs de fotografie. Astfel, o să vă bucuraţi mai mult de timpul petrecut împreună.

(S. U.)

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *