UcrainaUE / Nato

Liderii din NATO nu vor invita Ucraina să adere la Alianța Nord-Atlantică la summitul de la Vilnius, declară Stoltenberg

Liderii din NATO nu îi vor lansa Ucrainei invitaţia de a adera la Alianţa Nord-Atlantică la summitul de la Vilnius de la mijlocul lunii iulie, a declarat luni, 19 iunie, secretarul general Jens Stoltenberg, potrivit Reuters și Agerpres.

”La summitul de la Vilnius şi în cadrul pregătirilor pentru summit, nu discutăm despre lansarea unei invitaţii oficiale”, a declarat șeful NATO presei după ce s-a întâlnit cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz la Berlin.

Totodată, el a precizat că liderii vor discuta la summit despre cum se poate apropia Ucraina de NATO.

În acelaşi timp, Stoltenberg a atras atenţia că nu trebuie să se accepte un conflict îngheţat în Ucraina în schimbul încheierii războiului, potrivit Reuters.

”Ne dorim cu toţii ca războiul să se încheie, însă o pace justă nu poate să însemne îngheţarea conflictului şi acceptarea unei înţelegeri dictate de Rusia”, a mai declarat el.

La rândul său, în conferinţa de presă comună că Stoltenberg, Scholz a spus că Germania este pregătită pentru posibilitatea ca războiul din Ucraina să mai dureze o perioadă lungă.

”Ne pregătim pentru asta şi ne adaptăm politicile pe această bază”, a mai adăugat cancelarul german.

De asemenea, el a dat asigurări în acelaşi timp că Germania va continua să sprijine Ucraina atât timp cât va fi nevoie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *