Ultima oră

Liderii fracţiunilor CMC sunt optimişti că astăzi se va vota bugetul Chişinăului

Fracţiunea PCRM condiţionează însă votarea bugetului cu susţinerea unor amendamente pe care le va propune. Reprezentanţii fracţiunilor consideră că situaţia creată la nivel central nu va influenţa situaţia la nivel local.

Liderul fracţiunii Partidului Liberal, Ion Gabura, a declarat pentru Info-Prim Neo că fracţiunea liberală se va prezenta la şedinţă şi crede că şi celelalte fracţiuni vor veni. „Cu siguranţă vom desfăşura şedinţa consiliului municipal, dat fiind faptul că au fost scoase de pe ordinea de zi toate chestiunile problematice şi a rămas unica chestiune – bugetul anului 2013 în prima lectură”, a notat Ion Gabura.

Victor Gurău, consilier municipal în fracţiunea PCRM, a declarat că aleşii locali ai PCRM se vor prezenta la şedinţă, aşa cum au făcut-o întotdeauna. „Am constat că trebuie să participăm la dezbateri. Vom veni iarăşi cu propuneri clare privind îmbunătăţirea calităţii principalului document care este aprobat de către consiliu şi, în dependenţă de discuţiile şi de amendamentele înaintate, vom hotărî dacă susţinem sau nu susţinem proiectul”, a menţionat consilierul. Cât priveşte tensionările la nivelul guvernării centrale, consilierul a spus nu sunt altceva decât nişte răfuieli între grupurile oligarhice aflate la putere, care nu are nimic cu fracţiunea comunistă.

Solicitat de Info-Prim Neo, liderul fracţiunii Partidului Liberal Democrat, Ghenadie Dumnaschi, a declarat că nu consideră că situaţia la nivel central va influenţa situaţia din CMC. Potrivit consilierului, colegii de fracţiune l-au asigurat că se vor prezenta la şedinţă şi vor susţine bugetul pentru anul 2013, aşa cum au făcut-o şi la şedinţele precedente.

Aleşii locali se întrunesc astăzi, 14 februarie, în şedinţă. Unica chestiune inclusă pe ordinea de zi este cea cu privire la aprobarea Bugetului municipal Chişinău pe anul 2013 în prima lectură. Şedinţa este anunţată pentru ora 10.00.

Sursa: info-prim.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *