Actualitate

Liderii UE îi transmit președintelui turc solidaritatea cu poporul turc care ”trece printr-o încercare cumplită”. Bilanțul victimelor din Turcia și Siria a depășit 17.500

Liderii Uniunii Europene i-au adresat o scrisoare preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în care îşi declară ”solidaritatea” cu poporul turc care ”trece printr-o încercare cumplită”, transmite Dpa și Agerpres.

”UE şi membrii săi sunt deplin solidari cu popoarele turc şi sirian în faţa acestei tragedii (…) Suntem pregătiţi să ne intensificăm sprijinul în strânsă coordonare cu autorităţile turce”, se arată în scrisoarea redactată cu ocazia summitului UE de la Bruxelles.

La începutul reuniunii, liderii UE au păstrat un minut de tăcere pentru victimele seismului de luni, 6 februarie.

”Gândurile noastre continuă să fie alături de familiile care i-au pierdut pe cei dragi şi de acelea care aşteaptă încă veşti”, a postat preşedintele CE, Charles Michel, pe pagina sa de Twitter, alături de imagini de la acest omagiu.

Între timp, cel mai recent bilanţ comunicat joi, 9 februarie, de autorităţile din Turcia şi Siria ridică la 17.513 numărul total morţilor în seismul devastator care a lovit luni cele două ţări.

În Turcia și-au pierdut viața 14.351 de oameni, a anunţat vicepreşedintele Fuat Otkay, în vreme ce în Siria, potrivit bilanţurilor oficiale, au decedat 3.162.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *