Moldova

Lideriii alianței PLDM+PDM s-au întrunit astăzi în adunare GENERALĂ

Deputaţi, miniştri, dar şi liderii partidelor de guvernare au vorbit despre situaţia din ţară şi au trasat obiectivele pentru perioada următoare.

Adunarea generală a coaliţiei pro-europene a durat mai bine 3 ore şi s-a desfăşurat cu uşile închise. Politicienii au vorbit despre realizările din programul de guvernare, dar şi obiective. Liderii partidelor de la guvernare au promis că vor acţiona consolidat şi au reiterat că obiectivul primordial rămâne integrarea europeană.

Vlad Filat, lider PLDM: Evenimentul important pe care il asteptam este summitul parteneriatului estic de la vilnius, va reprezenta o etapa, insa pana la summit si dupa, urmeaza sa continuam implementarea reformelor.

Marian Lupu, lider PD: Avem de elaborat, discutat, aprobat politica bugetar-fiscala pentru anul viitor, bugetul de stat pentru anul viitor. Stimularea investiilor, pe aceasta cale formare de locuri de munca practic, nelansandu-ma in cele mai mici detalii, am discutat cele mai importante si strategice obiective ale programului nostru comun de guvernare 00:59

Valeriu Saharneanu, deputat PLRM: Principala noastra intelegere aici a fost ca sa asiguram stabilitatea in aceasta păerioada extrem de importanta pentru destinele RM.

Politicienii au dat asigurări că s-a identificat şi formula optimă în ceea ce ţine de amplasarea punctelor de control migraţional. Potrivit lui Vlad Filat, soluţia a fost agreată atât de partenerii europeni, cât şi de reprezentanţii administraţiei de la Tiraspol. Mai multe detalii nu au fost oferite, iar politicienii au precizat că informaţia va fi făcut publică mai târziu. La adunare s-a discutat şi despre situaţia de la BEM şi Aeroport.

Vlad Filat, lider PLDM: A fost o solutie deloc usoara, nu este una fericita dar una sub aspect economic si sub aspectul rationamentului de viitor al aceste institutii bancare, unic posibila. Ceea ce tine de Aeroport. Decizia a fost luata, cunoastem cu totii ca a fost sesizare la curtea constitutionala, urmeaza curtea sa se pronunt.

Marian Lupu, lider PD: Acest disctutii au avut loc. Foarte utile. au fost si reprezentantii institutiilor abilitate, au orezentat informatii complete pentru intreg corpul de deputati, pentru toti colegii nostri.

Precizăm că şedinţele Legislativului vor începe peste două zile.

Sursa tv7.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *