CSI / RusiaExterne

Liderul cecen Kadîrov spune că foștii luptători Wagner se antrenează cu forțele sale

Un grup mare de foști mercenari ruși ai lui Wagner a început să se antreneze cu forțele speciale din regiunea sudică rusă Cecenia, a declarat luni liderul cecen Ramzan Kadîrov.

Wagner a jucat un rol proeminent în unele dintre cele mai crâncene lupte din războiul Rusiei în Ucraina, dar viitorul său a fost pus sub semnul întrebării atunci când liderul său Evgheni Prigojin a fost ucis într-un accident de avion în august, la două luni după ce a condus o scurtă revoltă împotriva instituției ruse de apărare.

Kadîrov a declarat într-un mesaj pe Telegram că un grup mare de foști luptători din Wagner se află în pregătire intensivă cu propriile sale forțe speciale Akhmat.

“Mă bucur că astăzi, în rândurile faimoasei unități (Akhmat) s-au alăturat luptători care au o excelentă experiență de luptă și care s-au dovedit a fi luptători curajoși și eficienți”, a spus el.

“Sunt încrezător că în următoarele bătălii ei se vor ridica pe deplin la înălțimea reputației lor”.

El a publicat un videoclip, însoțit de o muzică emoționantă, care arată soldați în antrenamente de luptă, inclusiv unii purtând însemnele Wagner pe uniforme și măști pe față. Kadîrov a declarat că exercițiile includ trageri, medicină de teren și antrenamente pentru lunetiști, mitraliori, geniști și artileriști.

Nu a fost clar câți bărbați Wagner au luat parte sau dacă vreunul dintre ei va rămâne în cadrul forțelor cecene după încheierea antrenamentului.

După moartea lui Prigojin, Kremlinul a respins ca fiind o “minciună absolută” sugestiile potrivit cărora acesta ar fi fost ucis la ordinul președintelui Vladimir Putin pentru a-l pedepsi pentru revolta din iunie. Rusia nu a publicat încă rezultatele unei anchete privind accidentul aviatic fatal.

Ulterior, Putin a luat măsuri pentru a-i aduce pe luptătorii lui Wagner sub controlul statului, ordonându-le să semneze un jurământ de credință, iar Kremlinul a declarat în mod repetat că grupul nu există ca entitate juridică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *