CSI / RusiaMoldovaRăzboiUcraina

Liderul de la Kiev cere Occidentului să trimită mai repede arme Ucrainei și susține că Kremlinul vrea ”să stranguleze” Republica Moldova

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski s-a adresat vineri, 17 februarie, Conferinţei de Securitate de la Munchen, unde a insistat că este vital să fie oferite rapid mai multe arme Ucrainei pentru a o ajuta în războiul cu Rusia, susţinând că, în timp ce Occidentul încă negociază livrări de tancuri, Kremlinul caută modalităţi de a ”strangula” Republica Moldova, relatează Agerpres.

”Avem nevoie de viteză. Viteză pentru încheierea acordurilor, viteza livrărilor pentru a ne consolida lupta, viteza deciziilor pentru a limita potenţialul rusesc. Nu există alternativă la viteză, pentru că de ea depinde viaţa”, a indicat Volodimir Zelenski în mesajul transmis prin legătură video.

Liderul ucrainean mai susţinut că este ”evident” faptul că Ucraina nu va fi ultima oprire în invazia ordonată de dictatorul rus Vladimir Putin, astfel că, dacă Ucraina cade, liderul rus îşi va continua agresiunea către alte foste republici sovietice.

Totuşi, Volodimir Zelenski crede că este puţin probabil ca Belarusul să se alăture Rusiei cu armata sa în campania militară contra Ucrainei.

Pe de altă parte, liderul de la Kiev a contestat ideea că în Ucraina corupţia este endemică şi a promis că, după războiul cu Rusia, va putea să se ocupe de aceasta.

”Goliatul rus va cădea anul acesta”, anul viitor pe vremea aceasta va fi ”prima Conferinţă de Securitate după război” şi cu o ”Ucraină liberă”, a pronosticat el, invocând lupta lui David cu Goliatul din mitologie.

Putin ”încearcă să câştige timp pentru agresiunea sa”, ”mizează pe oboseala părţilor”, dar ”îl putem învinge pe Putin, nu doar pe Putin, ci pe toţi Putinii din lume”, a îndemnat președintele Zelenski.

”Nu există alternativă la victoria Ucrainei. Nu există alternativă la aderarea Ucrainei la UE. Nu există alternativă la Ucraina în NATO”, a mai subliniat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Noroc cu Ucraina, ca asa intra si Moldova in UE. Daca era dupa Moldova…. tot in CSI tragea, sa vanda mere si struguri….la rusi. Mare noroc cu Ucraina, ca ii forteaza si pe moldoveni, caci altfel….n-avem nici o baza.

  2. Piticul cersetor cam exagereaza. In RM exista un numar mare de adazisi oameni ai Moscovei care isi vad interesul propriu. Starea asta de a apartine nimanui si a nu avea o directie proprie a convenit de minune vreo 30 si ceva de ani. Acum echilibristica asta nu prea mai merge.
    Prefigurez ca peste 5 ani pericolul cel mare pentru RM va veni de la Kiev, cel putin pentru Transnistria hoholii au ganduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *