Ucraina

Liderul de la Kiev face o nouă demitere neașteptată la o lună după ce a numit un alt ministru al Apărării

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a înlocuit pe comandantul Forțelor de Apărare Teritorială ale Ucrainei, care au jucat un rol important în fața acțiunilor ostile ale Rusiei, informează și Hotnews.

Un ordin prezidențial publicat luni, 9 octombrie, a anunțat numirea generalului-maior Anatoliy Barhylevych în calitate de nou comandant. Un ordin separat a anunțat înlăturarea generalului Igor Tantsyura, care se afla în funcție din mai 2022.

Pentru moment, nu a fost precizat niciun motiv pentru aceste decizii.

Barhylevych, în vârstă de 54 de ani, ocupa de anul trecut funcția de șef de stat major al trupelor din estul Ucrainei, unde luptele au fost intense de când Rusia a trimis zeci de mii de soldați în februarie 2022.

Parte a forțelor armate, rolurile Forțelor de Apărare Teritorială includ protecția instalațiilor critice, combaterea sabotajului și a forțelor de informații inamice și menținerea securității în Ucraina.

De asemenea, acestea trebuie să asigure apărarea în timp ce desfășurarea completă a principalelor forțe armate este în curs.

Vă amintim cu luna trecută, liderul de la Kiev a numit un nou ministru al apărării, Rustem Umerov.

Umerov a declarat că printre prioritățile sale se numără transformarea ministerului în principala instituție de coordonare a forțelor de apărare ucrainene, creșterea valorii acordate soldaților individuali, dezvoltarea industriei militare ucrainene și combaterea corupției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *