ExterneRăzboi

Liderul de la Kiev îi avertizează pe ruși că nu vor fi în siguranță nicăieri pe teritoriul Ucrainei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski i-a avertizat pe ‘inamicii ruşi’ care i-au invadat ţara că ‘nu se vor simţi în siguranţă nicăieri în spatele liniei frontului în Ucraina’ pentru că armata nu va permite acest lucru, relatează miercuri EFE şi Ukrinform cu referire la Agerpres.

Într-un mesaj video difuzat marţi seara, liderul de la Kiev, a subliniat că, ”în pofida succesului combatanţilor ucraineni şi a pierderilor suferite de ruşi, agresorii încă nu au curajul să admită înfrângerea şi să se retragă de pe pământul ucrainean”.

„Ruşii au simţit deja ceea ce înseamnă artileria modernă şi nu se vor simţi în siguranţă nicăieri în spatele liniei frontului pe pământul nostru pe care l-au ocupat”, a conchis Volodimir Zelenski, citat de agenţiile de presă locale.

Trupele lui Putin ”au simţit că operaţiunile ofiţerilor noştri de recunoaştere care ne protejează patria sunt mai puternice decât oricare dintre ‘operaţiunile speciale’ ale lor (cum numeşte Moscova invazia în Ucraina)”, a adăugat liderul ucrainean.

„Aşa cum ştim din interceptările conversaţiilor lor telefonice, soldaţii ruşi se tem sincer de forţele noastre armate: a 139-a zi de război, aproape 20 de săptămâni, aşa-zisa a doua armată a lumii are frică de ucraineni şi nu poate face ceva decât folosindu-se de rezervele de arme sovietice învechite” a mai menționat el.

De asemenea, Volodimir Zelenski a adăugat că ruşii ‘nu mai au nicio forţă strategică, nici caracter sau înţelegerea a ceea ce fac ei aici pe pământul nostru. Nu există nici măcar un gram de curaj pentru a admite înfrângerea şi a retrage trupele de pe teritoriul ucrainean’.

Ucraina, spune el, va putea să se apere şi să se reconstruiască, precum şi să îşi îndeplinească toate obiectivele de politică externă.

„Când milioane de persoane muncesc cu adevărat, toţi şi fiecare la nivelul său, pentru a atinge acest obiectiv, rezultatul va fi obţinut şi, fără îndoială, ţara noastră va putea să meargă înainte”, a subliniat Zelesnki.

În ultimele zile, în timp ce ocupanții ruși încearcă să avanseze în regiunea Doneţk, din estul ţării, ucrainenii au obţinut unele victorii în sudul ocupat şi au recuperat mai multe localităţi din regiunile Herson şi Zaporojie. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *