CSI / RusiaRăzboiUcraina

Liderul de la Kiev, întrebat când se va termina războiul: Cred că suntem în ultima parte, cea mai grea, pentru că războiul a fost lung

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că nu ştie când se va termina războiul din Ucraina, dar a precizat că el crede că acesta a ajuns în ultima parte, cea mai grea, şi că trebuie făcut totul pentru ca aceasta să nu fie mai lungă decât primele două părţi ale conflictului, potrivit Hotnews.ro.

Marți, într-o întâlnire avută cu jurnaliştii români, liderul de la Kiev a fost întrebat când crede că se va încheia acest război.

”Nu vă pot spune data exactă. Cred că nimeni nu poate. Poate doar Trump ar putea să spună: într-o zi, dar el ştie, vedeţi. Poate e o întrebare pe care trebuie să i-o adresaţi lui Trump. Ştiu că suntem la contraatac, ştim că Rusia va părăsi teritoriile noastre. Nu ştim când se va termina, este singurul răspuns pe care vi-l pot da acum. Cred că ştiu când, dar nu vă pot spune asta. Credem că ştim ceva”, a afirmat preşedintele Ucrainei.

El a adăugat că aceasta este ultima parte a războiul din Ucraina.

„Aceasta este ultima parte a războiului din Ucraina, cu siguranţă. Nu suntem în mijlocul războiului, nu vorbim despre date. Vorbim despre alt lucru. Prima perioadă a fost ocupaţia, a doua parte a fost faptul că am oprit avansul şi am preluat iniţiativa. Toamna trecută când am avut succesul din Herson şi Harkov, anul trecut, când am avut succes cu unele operaţiuni, în est când ne retrăgeam încet, încet, dar ne retrăgeam, 100, 200 de metri. Privind la teritoriul nostru este nimic, dar e vorba de o situaţie de moral, că dai înapoi, te retragi.

Cred că suntem în ultima parte. Nu ştiu cât va dura, sunt multe temeri pe care le avem, banii, armele, dar cred că suntem în ultima parte, cea mai grea, pentru că războiul a fost lung.

Vedeţi în Europa politica, alegerile divizează oamenii, scad suportul, sunt multe probleme, iar la moral nu suntem la începutul războiului. Ce vreau să spun, cred că suntem în ultima parte, suntem pe final. Trebuie să facem tot ce ţine de noi pentru ca această parte finală să nu fie mai lungă decât primele două. Şi putem face asta doar uniţi”, a transmis președintele Zelenski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Nu se poate incheia razboiul cu recuperarea tuturor teritoriilor de catre Ucraina, iar Putin sa ramana la conducere. O victorie deplina a Ucrainei determina debarcarea lui Putin. O victorie partiala (fara recuperarea Crimeei) il poate pastra pe Putin in functie sau unul mai rau decat el. O victorie totala a Ucrainei va conduce in catva timp la destramarea Imperiului Rus (din cauza interdictiilor impuse de vestici, a cenzurii si saraciei ce va urma).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *