Externe

Liderul de la Kiev nu crede că Putin blufează în legătură cu armele nucleare

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski nu crede că Vladimir Putin blufează când spune că Moscova ar fi pregătită să folosească arme nucleare pentru a apăra Rusia, a consemnat Reuters și Agerpres.

Într-un discurs televizat, săptămâna trecută, Putin a declarat că Moscova va folosi ”toate mijloacele disponibile” pentru a proteja Rusia şi poporul său, dacă integritatea sa teritorială ar fi ameninţată.

„Uitaţi, poate ieri a fost cacealma. Acum, ar putea fi o realitate”, a afirmat Volodimir Zelenski, care anterior a minimizat astfel de avertismente drept ”şantaj nuclear”, într-o intervenţie duminică pe CBS News.

„Nu cred că blufează”, a mai adăugat liderul de la Kiev.

Liderul ucrainean a mai spus că atacurile ruseşti asupra sau în apropierea a două centrale nucleare ucrainene ar putea fi considerate ”utilizare contemporană a armelor nucleare sau şantaj nuclear”.

Kievul acuză Moscova că a bombardat în mod repetat centrala nucleară Zaporojie, ocupată de ruşi în timpul războiului din Ucraina şi, mai recent, a efectuat un raid cu rachete în apropiere centrala nucleară Pivdenukrainsk. Moscova neagă că a bombardat centrala Zaporojie, acuzând Kievul că se face responsabil, şi nu a comentat în legătură cu atacul de la Pivdenukrainsk, menţionează Reuters.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *