Externe

Liderul de la Kiev: Statutul Ucrainei de țară candidată la UE „va aduce victoria mai aproape”

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a reacționat după ce Comisia Europeană a recomandat ca Ucrainei să-i fie acordat statutul de țară candidată la UE. Această decizie „va aduce victoria mai aproape”, a menționat președintele.

Este „primul pas pe calea aderări la UE, care cu siguranță ne va aduce victoria mai aproape”, a scris Volodimir Zelenski pe Twitter.

Totodată, el a spus că îi este recunoscător președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și „fiecărui membru al CE” pentru această „decizie istorică”, adăugând că se așteaptă la un rezultat pozitiv și din partea Consiliului European, relatează The Guardian.

Liderii celor 27 de țări membre UE urmează să discute recomandarea Comisiei la summitul de săptămâna viitoare, de la Bruxelles.

Astăzi, 17 iunie, Ursula von der Leyen a anunțat că CE recomandă acordarea statutului de țară candidată pentru Ucraina și Republica Moldova.

„În primul rând, Comisia recomandă Consiliului ca Ucrainei să-i fie acordată perspectiva unui viitor european și, în al doilea rând, să-i fie acordat statutul de țară-candidată. Aceasta înseamnă, desigur, ca țara să implementeze o serie de reforme importante”, a spus von de Leyen.

„Știm cu toții că ucrainenii sunt gata să moară pentru perspectiva europeană. Noi ne dorim ca ei să trăiască alături de noi visul european”, a continuat ea.

„De asemenea, recomandăm Consiliului să acorde Moldovei perspectiva unui viitor european și statut de țară-candidată, în ideea că țara va face o serie de reforme importante”, a mai declarat șefa CE.

Sursa: Digi24.ro


1 comentariu

  1. Referitor la marșul minorităților sexuale în Chișinău, Felicitări Primarului orașului,ca a interzis acest marș, le propun sa meargă la doctor, ca s- a demonstrat, ca LGBT este o boală și se poate trata.
    Noi suntem oameni și Nu maimuțe.
    Este o urâciune în fața lui Dumnezeu.
    Alegem binele de rău, iar răul îl transformăm în bine.Asa sa ne ajute Bunul Nostru Iisus Hristos
    Mântuitorul Lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.