Externe

Liderul separatiștilor din Donețk s-a întâlnit cu Lukașenko. Kievul își recheamă ambasadorul la Minsk

Şeful instalat de Rusia în Doneţk, regiune ucraineană controlată parţial de Moscova, s-a întâlnit cu preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, marţi, 18 aprilie, la Minsk, declarând că s-a discutat despre modalităţi de stimulare a comerţului, informează miercuri agenția Reuters.

Miercuri, guvernul ucrainean și-a rechemat ambasadorul la Minsk pentru consultări.

Astfel, într-o declarație publicată pe site-ul său, Ministerul ucrainean de Externe a condamnat întâlnirea, care a avut loc marți, ca fiind „o încercare de a-l legitima pe reprezentantul administrației ruse de ocupație din Donețk”.

Vă amintim că Pușilin face obiectul unor sancțiuni ucrainene și internaționale, acesta a denunțat „un alt act vădit neprietenos al Republicii Belarus, care vizează sprijinirea statului agresor, Federația Rusă”, potrivit sursei citate.

Puşilin, într-o postare pe rețele de socializare, a spus că este interesat de echipamente pentru minerit, tractoare şi autobuze, precum şi de materiale de construcţii şi mobilier.

În schimb, regiunea sa este gata să exporte cereale în Belarus, pe lângă transporturile curente de seminţe de floarea soarelui.

Aşa-numita Republică Populară Doneţk este una dintre cele patru regiuni din Ucraina pe care Moscova le-a proclamat drept parte a Federaţiei Ruse în luna septembrie 2022 după o acţiune numită de Ucraina şi aliaţii săi drept un referendum coercitiv „fals”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *