Externe

Liderul tătarilor din Crimeea a cerut UE să impună embargo asupra petrolului rusesc

Potrivit lui Ciubarov, acesta propune ca Federația Rusă să fie exclusă din sistemul bancar SWIFT și să fie introduse anumite sancțiunii asupra acesteia. În special se dorește introducerea embargoului asupra energiei rusești, anunță rbc.ru

„Pe fondalul creșterii represiunii împotriva tătarilor din Crimeea, sarcina comunității noastre este de a impune sancțiuni mai dure împotriva Rusiei”, a declarat Ciubarov.

„Am menționat de mai multe ori că țările UE să ia în considerare posibilitatea de a impune un embargo temporar asupra petrolului din Rusia”, a subliniat liderul tătarilor.

Comunitatea tătarilor din Crimeea, Majlis, a fost înființată în 1991. În anul 2014 liderii organizației au refuzat să recunoască referendumul privind aderarea Crimeii la Federația Rusă, iar mai târziu au părăsit peninsula. Pe data de 18 aprilie anul curent, ministerul rus al Justiției a suspendat activitatea Majlis din Crimeea, în legătură cu activitățile extremiste. Pe 26 aprilie, Curtea Supremă din Crimeea a interzis activitatea Majlis în Rusia, recunoscând-o ca o organizație extremistă.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *