Actualitate

Liderul unui partid politic unionist cere ANULAREA înregistrării unui candidat la funcția de primar al Capitalei. Ar fi primit bani din Rusia

Potrivit liderului PUN, Anatol Șalaru, un cetățean rus ar fi împrumutat unei firme moldo-ruse 200 de mii de lei, care au fost transferați unei companii moldovenești cu aceeași denumire, care, la rândul ei, i-ar fi donat Partidului Șor. Formațiunea ar fi achitat servicii de publicitate în campania electorală, în favoarea Reghinei Apostolova, susține Anatol Șalaru:

„Partidul Unității Naționale le-a solicitat organelor electorale să ceară în instanță anularea înregistrării Reghina Apostolova în calitate de concurent electoral”.

Purtătoarea de cuvânt a Partidului Șor, Alina Șargu, a declarat pentru Radio Chișinău că formațiunea va veni mai târziu cu o reacție

Amintim că legislația națională interzice finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale din bani proveniți de peste hotare. În 2014, Partidul condus de Renato Usatîi a fost exclus din cursa electorală din acest motiv, iar la alegerile prezidențiale din 2016 – reprezentanta Partidului Șor – Inna Popenco. 

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *