Sport

(LIGA 1) Cei de la CFR au avut 3 eliminaţi, Velcea spune că au meritat: “Arbitrajul a fost bun”

"Per ansamblu consider că a avut parte jocul de un arbitraj corect. Este un arbitru de perspectivă, serios", a declarat Vali Velcea la DigiSport.

Despre joc, Velcea spune că jucătorii săi puteau câştiga, însă lipsa maturităţii, dar şi a unui lot echilibrat valoric au contat enorm: "Consider că este un rezultat echitabil, ne-a lipsit maturitatea necesară să tranşăm partida în favoarea noastră. Eu cred că dacă aveam soluţii pentru comportamentul ofensiv, tabela arăta altfel. Trebuie să învăţăm din această situaţie, să respectăm fotbalul. Cred că astăzi am arătat prea mare respect CFR-ului", a mai spus Velcea.

ACS Poli se întoarce cu un punct de la Cluj, după un duel extrem de încins cu CFR. Formația lui Valentin Velcea a condus în două rânduri în Gruia, dar în cele din urmă a încheiat la egalitate cu fosta campioană, deși a evoluat timp de 10 minute cu trei oameni în plus.

ACS Poli rămâne neînvinsă după un start de campionat dificil conform calculelor hârtiei. După victoria din runda inaugurală cu Dinamo, alb-negrii nu au fost întrecuți nici pe terenul lui CFR Cluj, unde au fost aproape chiar de victorie, în condițiile în care nu mai puțin de trei elevi ai lui Mircea Rednic au văzut cartonașul roșu.

ACS Poli a fost periculoasă încă din debutul meciului, Szekely trimițând puțin pe lângă poartă, în minutul 4. Avea să fie doar avancronica golului din minutul 7, unul venit și cu noroc, mingea deviată de Trandu fiind înălțată cu capul de Szekely, care a reușit să-l păcălească astfel pe Felgueiras. Replica clujenilor s-a lăsat așteptată, oamenii din atacul gândit de Mircea Rednic găsindu-se extrem de greu pe teren. În plus, gazdele au rămas în 10 jucători în minutul 30, atunci când Florin Costea a văzut al doilea galben, pentru un fault inutil asupra lui Trandu, asta după ce primul avertisment îl primise pentru executarea unei lovituri libere înaintea fluierului arbitrului. Pe acest fond, timișorenii își puteau dubla avantajul, Szekely scăpând foarte ușor pe contraatac de Piccolo, însă a tras direct în Felgueiras din poziție unu la unu. Pe finalul primei reprize, CFR Cluj i-a dat ceva emoții lui Nuno Claro, însă Ogbu Chuca, Camora și căpitanul Cadu nereușind să restabilească egalitatea.

Începutul reprizei secunde a aparținut CFR-ului, care s-a instalat confortabil în jumătatea de teren timișoreană, iar insistența ardelenilor avea să dea roade în minutul 57, atunci când căpitanul Ricardo Cadu a egalat dintr-o lovitură liberă de la marginea careului. Pentru clujeni, lucrurile păreau să reintre în normal, având la dispoziție timp suficient pentru a gândi mutarea câștigătoare. Totul a fost însă dat peste cap de intervenția imprudentă a lui Felgueiras asupra nou-intratului Nanu, soldată cu penalty pentru ACS Poli și cartonaș roșu pentru goalkeeperul portughez. Szabolcs Szekely și-a asumat responsabilitatea execuției de la punctul cu var și nu l-a iertat pe nou-intratul Stăncioiu, 1-2 în minutul 69.

Deși cu doi oameni mai puțin, CFR-ul s-a aruncat în atac, încercând să mai salveze ceva din acest prim joc pe teren propriu din actualul sezon. Obiora a trimis puțin pe lângă poartă, cu o lovitură de cap, în minutul 72, pentru ca în minutul 80, Ciprian Deac să reaprindă speranța pe stadionul din Gruia, printr-un gol din lovitură liberă ce restabilea egalitatea pe tabelă: 2-2. Același Deac s-a transformat însă rapid din înger în demon pentru CFR, fiind eliminat pentru un fault violent la Bărbuț.

Trezindu-se într-un avantaj numeric nesperat, de trei oameni, ACS Poli s-a instalat la timona jocului în cele șase minute rămase din timpul regulamentar, plus cele cinci de prelungire, dar a demonstrat că nu-i priește această postură. Alb-negrii nu au reușit să gestioneze o situație la care alte echipe nici nu visează, mai ales când e vorba despre un meci în Gruia. Practic, în tot timpul rămas, doar Poparadu i-a dat într-adevăr emoții lui Stăncioiu, cu un șut de la mare distanță, care a trecut pe lângă vinclu.

Sursa: Druckeria.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *