Externe

“Limitarea importului de produse este o decizie proastă care va duce la îngroparea Uniunii”

De această părere este chiar partenerul Kremlinului în Uniunea Vamală, liderul de la Minsk, Alexandr Lukaşenko. Mai mult, preşedintele belarus crede că această politică a Moscovei este una proastă şi iraţională.

"Este o decizie absolut politică, una proastă şi iraţională. Cum poţi să lupţi împotriva creşterii preţurilor şi să interzici importul aceloraşi produse pe piaţa ta? Cu cât mai multe produse ai pe piaţă, cu atât preţurile sunt mai mici? Pentru ce să interzici?", s-a întrebat preşedintele Belarusului.

Preşedintele Belarusului consideră că interdicţiile impuse de Moscova vin după ce Minskul nu s-a alăturat embargourilor impuse de Rusia mai multor ţări occidentale.

"Ei spun că au impus sancţiuni, iar belaruşii nu s-au alăturat. Noi nici n-am promis că ne vom alătura. Noi nu ne putem permite. Cum să ne alăturăm dacă doar acum, din cauza prăbuşirii rublei lor, am pierdut aproximativ un miliard de dolari. Dacă vom adopta şi sancţiuni ca Rusia, o să rămânem goi-puşcă", a adăugat el.

Lukaşenko a precizat că va avea o discuţie serioasă cu preşedintele Rusiei şi cel al Kazahstanului, pentru că în situaţia actuală există riscul îngropării Uniunii Vamale.

"Noi am suferit toţi trei pentru această uniune, ca trebuie să înceapă să funcţioneze din 1 ianuarie, iar acum va fi o mare ruşine dacă o vom îngropa cu propriile mâini", a spus liderul de la Minsk.

Anterior, Alexandr Lukaşenko a acuzat Rusia de distrugerea Uniunii Vamale, după ce Moscova a impus un şir de restricţii pentru o serie de produse alimentare belaruse. Drept răspuns, autorităţile de la Minsk au reintrodus controlul vamal la frontiera cu Rusia şi încearcă să se reorienteze spre alte pieţe de desfacere.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *