Artă

„Linie, volum şi mesaj”: expoziţie a unui sculptor moldovean la ICR din Budapesta

Evenimentul a fost organizat de Ambasada R. Moldova în Republica Ungară şi Institutul Cultural Român din Budapesta, iar printre cei care au apreciat, în deschidere, importanţa acestei expoziţii şi valoarea operelor prezentate au fost Ireny Comarovschi, Ambasadorul României în Republica Ungară, Alexandru Codreanu, însărcinat cu afaceri al R. Moldova în Republica Ungară şi Igor Ciobanu, consilier juridic regional al Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Prin liniile şi volumele pe care le conturează, sculpturile reunite în această expoziţie oferă vizitatorilor libertatea unei descifrări proprii a mesajelor, astfel încât apropierea de lucrările de la Budapesta ale lui Ioan Grecu poate deveni pentru fiecare o experienţă personală de cunoaştere şi decodificare a esenţei ascunse în piatră, bronz sau lemn.

Expoziţia de la Budapesta, care va rămâne deschisă până la 13 iunie 2010, urmează recentelor expoziţii personale ale sculptorului Ioan Grecu la Centrul Internaţional de Cultură şi Artă Contemporană „George Apostu” din Bacău (aprilie 2010) şi la Sala San Tomasso din cunoscuta bazilică Campo SS. Giovanni et Paolo, Veneţia (octombrie 2009).

www.ioangrecu.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *