Actualitate

Lipsă de cvorum în Parlament. PL și PLDM au păsărit ședința

Proiectul despre neutralitatea Republicii Moldova a fost criticat atât de deputații PL, cât și cei din PLDM. Cei din urmă au atenționat despre pericolele militare din zona în care este situată țara noastră. De asemenea, ei au accentuat că această Declarație nu poate avea nici un fel de efect, atât timp cât pe teritoriul țării noastre se află trupe ale unei armate străine, referindu-se la Federația Rusă, care nu și-a mai retras trupele din regiunea stângă a Nistrului.

Lipsa de cvorul a fost susținută de PCRM, PSRM și PD. Comuniștii au argumentat alegerea prin faptul că vor să „păstreze pacea și stabilitatea în țară și în regiune, dar și să aducă mai multe legi în concordanță cu prevederile de neutralitate, independență și unitate a R. Moldova”.

Înainte de a fi supusă votului, speakerul Andrian Candu a solicitat numărătorilor să anunțe prezența în sală. Ca rezultat, la ședință au fost prezenți doar 49 de deputați din cele trei fracțiuni, dar și un grup de deputați neafiliați. În lipsă de cvorum Candu a închis ședința, anunță Deschide.md 

Potrivit documentului, neutralitatea permanentă a statului este ”o garanție a menținerii păcii și stabilității atât ăn Republica Moldova, cât și în regiune în ansamblu”.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *