Actualitate

Lipsă de medici și asistente medicale la Anenii Noi

 08 Septembrie 2015 | 09:35
Anenii Noi: Medicii şi asistente medicale, la mare căutare

În raionul Anenii Noi la mare căutare sunt atât medicii, cât şi asistentele medicale, situaţia fiind valabilă atât pentru spitalul raional, cât şi pentru instituţiile de medicina primară, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Problema a fost abordată de managerii instituțiilor medicale care solicită autorităților publice de nivelul I și II să găsească modalități de ai motiva pe tinerii specialiști să vină să muncească și în raioane.

„La moment aven nevoie de Neuropatolog, Endocrinolog, Cardiolog, Internist din toți medicii solicitați a venit doar un medic tânăr în funcția de chirurg, din Floreni a venit un internist, surori medicale două”, a declarat Nicolae Usatâi, directorul Instituției Medico Sanitare Publice, Spitalul Raional Anenii Noi.

Nici în satele raionului situația nu este mai bună, în unele instituții lipsesc medicii în altele asistentele medicale.

Situația este similară și în satele Chirca, Mirenii Noi, Maximovca, Bulboaca, Ochiul Roșu iar în unele localități spre exemplu Geamăna, atât medicul cât și asistenta medicală circulă zilnic din altă localitate. Directorii instituțiilor medicale văd soluționarea problemei prin îmbunătățirea condițiilor de muncă, prin oferirea spațiului locativ și stimularea financiară a tinerilor specialiști.

„Condițiile de trai ar fi binevenite, un ajutor financiar pentru a se deplasa la locul de muncă dacă locuiește în altă localitate”, declară Nicolae Usatâi.

„Văd soluționarea în căutare de gazde sociale, sunt multe apartamente libere, primăria urmează să afle dacă sunt proprietate sau nu pentru a le oferi ca cazare, apartamente sociale”, menționează Morari Valentina, directorul Centrului de Sănătate, Floreni.

sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *