Actualitate

Lista de activități economice în care s-a atins cel mai mare câștig salarial mediu în primele luni din 2018

În sfera bugetară în trimestrul I 2018 salariul mediu lunar a constituit 7.369,7, cu 21,5% mai mult faţă de trimestrul I 2017, iar în sectorul economic (real) acest indicator a constituit 6.984,7 lei şi s-a mărit cu 13,2% faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor oferite de Biroul Național de Statistică, cel mai mare câștig salarial mediu lunar nominal brut este înregistrat în sfera informațiilor și comunicațiilor, în domeniul activităților financiare și de asigurări, precum și în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condițiionat.

Datele cuprind unităţile economice (sectorul real) cu 4 şi mai mulţi salariaţi şi toate instituţiile bugetare, indiferent de numărul de salariaţi, care îşi au sediul central în mun. Chişinău

Conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la 1 aprilie 2018 în căutarea unui loc de muncă se aflau 926 şomeri înregistraţi, fiecare al doilea fiind disponibilizat de la unităţile economice. Din numărul total de şomeri, 42,7 la sută o constituie femeile. Circa 6,7% din şomerii înregistraţi de la începutul anului beneficiază de ajutor de şomaj, mărimea medie a căruia a fost în luna martie 2018 de 2157,97 lei. La un loc liber de muncă, anunţat de către întreprinderi, reveneau în medie 0,5 şomeri.

Sursa: Tv8.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *