ActualitateExterne

Lista neagră a Rusiei – Care sunt țările ‘neprietenoase’ cu Kremlinul

Guvernul rus a publicat o listă a țărilor ale căror politici „impun atitudini neoliberale care contrazic valorile tradiționale rusești”. Lista a fost publicată pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice, notează Meduza.

Mishustin a aprobat o listă de țări care impun atitudini distructive care contrazic valorile spirituale și morale rusești.

Lista include toate statele care sunt neprietenoase din punct de vedere economic cu Rusia, inclusiv Statele Unite și Japonia.

Lista include 47 de țări. Printre acestea se numără aproape toate țările Uniunii Europene (cu excepția Ungariei și Slovaciei), precum și SUA, Marea Britanie, Japonia și Ucraina. Lista include și Taiwanul, a cărui independență Federația Rusă nu o recunoaște oficial.

Cetățenii țărilor incluse în listă vor putea obține un permis de ședere în Federația Rusă dacă au suferit de pe urma „impunerea atitudinilor distructive neoliberale” de către guvernele țărilor lor.

Din 2021, autoritățile ruse mențin o listă oficială a „țărilor neprietenoase”. În prezent, include aproape 50 de state.

content-image

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Uai pabeda uai, vorghim aici de “valori traditionale rusesti”, valori ce sunt binecunoscute paporului molotoivanesc:
    – preacurvia, atat cea conform conceptelor biblice cat si cea morala, societala
    – hotia
    – minciuna/ticalosia (a se avea in vedere bancul cu rusul care ii propune moldoveanului sa imparta la jumatate si acesta refuza solicitand impartire 50% la 50%)
    – alcoolismul
    – lenea
    Noi, ca romani, ne bucuram ca aceste “valori” nu ne sunt caracteristice si dorim ca cei ce impartasesc acest set de “valori” sa fie cat mai departe de tara noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *