CSI / RusiaInternațional

Lituania, Letonia și Estonia au ajuns la un acord să interzică intrarea pe teritoriilor lor a cetăţenilor ruși

Lituania, Letonia şi Estonia, membre ale Uniunii Europene, au ajuns la un acord să interzică intrarea pe teritoriilor lor a cetăţenilor ruşi care călătoresc din Rusia şi Belarus. Anunțul a fost făcut de miniştrii lor de externe, miercuri, 7 septembrie, transmite Reuters.

Interdicţia de intrare este aşteptată să intre în vigoare la mijlocul lunii septembrie. Însă, vor exista şi excepţii, din motive umanitare şi familiale, pentru şoferi de TIR şi diplomaţi, a indicat ministrul de externe leton Edgars Rinkevics,m potrivit Agerpres.

„În ultimele săptămâni şi luni, trecerile de frontieră de către cetăţeni ruşi posesori de vize Schengen au crescut dramatic. Aceasta devine o problemă de securitate publică şi este, totodată, o problemă de natură morală şi politică”, a declarat Rinkevics în cadrul unei conferințe de presă în Lituania.

Cursele aeriene directe între Rusia şi statele Uniunii Europene au fost anulate după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, lăsându-le cetăţenilor ruşi puţine opţiuni de a călători în spaţiul UE.


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *