Moldova

Litvinenco despre cazul procurorului Ruslan Popov: „Procuratura Generală a luat apă în gură”

Nu poți curăța sistemul procuraturii dacă n-o începi de la cele mai sus-puse persoane!

În investigația de ieri a Ziarului de Gardă, se vorbește despre o presupusă implicare a Procurorului General adjunct, Ruslan Popov, în acțiuni coruptibile de pe vremea când acesta era procuror-șef la Oficiul Ciocana. Un material care, după mine, este extrem de bine elaborat, documentat, dar și echidistant.

Cu toate acestea, Procuratura Generală a luat apă în gură. Și nu a urmat nimic. Deși, în mod normal, trebuia să avem deja o suspendare a Procurorului General adjunct pe durata anchetei, o investigare sub aspect penal a celor descrise, o anchetă de serviciu pe linie disciplinară.

Apropo, dacă îmi amintesc eu bine, în cazul lui Ruslan Popov, despre care presa de investigații a scris că și-a făcut o avere de invidiat doar că, oficial, aceasta ar fi a părinților săi pensionari, Procuratura Generală s-a adresat la Autoritatea Națională de Integritate pentru verificarea acelor informații. Și cu toate că a trecut tare mult timp de atunci, societatea așa și nu a fost informată pe marginea rezultatelor investigației. Nu că am avea vreo așteptare de la ANI – ea e ocupată cu consilieri locali și directori de grădinițe și creșe, pe când ”rechinii mari” pot domi liniștit –, dar măcar de ochii lumii puteau s-o facă.

Procurorul General a declarat în repetate rânduri că curățarea sistemului procuraturii va fi o prioritate pentru el. Numai că, dacă vrea să facă asta într-adevăr, trebuie să înceapă de la cel mai înalt nivel. Și anume de la investigarea presupuselor acțiuni de corupție și îmbogățire ilicită de care este suspectat adjunctul lui. Altfel nu există nicio șansă…

Vedeți mai jos investigația Ziarului de Gardă. Vorba ceea – incredibil, dar adevărat.

P.S. Nu știu dacă după așa ceva vreun procuror va mai vrea să investigheze corupția vreunui alt procuror. Că nu de alta, dar acel procuror despre care se presupune că a luat mită, ar putea ajunge șeful acelui procuror care a investigat presupusa mită…

 

Sergiu Litvinenco / facebook.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *