Actualitate

Litvinenco (PAS): Cu voturile cui se poate învesti un Guvern „de salvare naţională”?

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco sugerează că în Parlament nu există suficiente voturi pentru a fi votat un Guvern „de salvare naţională”, aşa cum sugerează Platforma Demnitate şi Adevăr.

„Chiar dacă asta ar înseamna amânarea (sau chiar anularea) alegerilor anticipate, admitem pentru o clipă aşa un scenariu. Întrebarea este următoarea: cu voturile cui se poate învesti un astfel de guvern în condiţiile în care pentru aceasta sunt necesare 51 de voturi? PAS are 15 mandate, PPDA are 11 mandate, PUN are 1 mandat, PD are 11 mandate.

În total obţinem 38 de mandate. Mai este nevoie de încă minim 13 mandate. De unde le luam? De la Dodon+Nichiforciuc&Andronache (39 de mandate)? De la Şor-Pentru Moldova (16 mandate)? De la Pro Moldova (7 mandate)?”, se întreabă Sergiu Litvinenco.

În acest context, Litvinenco insistă pe ideea că din actuala componenţă a Parlamentului nu se poate construi o majoritate credibilă care să învestească un guvern care să lucreze pentru oameni.

„Fără alegeri parlamentare anticipate, grupările Dodon-Plahotniuc-Şor-Nichiforciuc&Andronache vor continua să controleze Republica Moldova.

Mai este un lucru interesant. Scopul de facto a grupărilor Dodon-Plahotniuc-Şor-Nichiforciuc&Andronache nu este guvernarea ţării. Cu atât mai mult guvernarea eficientă a treburilor publice. Scopul lor, dincolo de continuarea hoţiilor, este evitarea anticipatelor. Şi – cred ei – odată cu aceasta, poate, va scădea ratingul oponentului. Adică ei joacă şah, nu fac politică. Cred că e timpul să le dăm mat.”
 
Cornelia Cozonac: Care este garanția că în urma alegerilor anticipate, nu ne vom alege cu o majoritate și mai toxică?

Silviu Tănase: Miza anticipatelor / Maia Sandu între iluzie și realitate 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *