Politică

LIVE. CC continuă să examineze demersul Guvernului privind scoaterea în afara legii a Partidului „Șor”

Luni, 15 mai, Curtea Constituțională (CC) continuă, începând cu ora 10:00, să examineze demersul Guvernului referitor la constituționalitatea Partidului „Șor”. Magistrații se întrunesc deja în a patra ședință.

Astăzi, magistrații Înaltei Curți se vor pronunța asupra demersului înaintat de avocații Partidului „Șor”, privind vizionarea în cadrul ședinței a unor imagini de la proteste și alte întruniri, despre care apărătorii susțin că ar fi „probe video”, transmite Radiomoldova.

La ședința anterioară din 12 mai, în fața Curții Constituționale (CC) a avut loc un protest a membrilor și simpatizanților Partidului Politici „Șor”.

Vă amintim că Guvernul a cerut în noiembrie 2022 scoaterea în afara legii a Partidului „Șor”, pe care îl acuză că a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și a pus în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova, fiind finanțat din exterior și sprijinit de către serviciile secrete rusești.

Liderul formațiunii, fugarul condamnat recent la 15 ani în dosarul fraudei bancare, Ilan Șor, califică demersul Guvernului drept comandă politică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *