CSI / Rusia

LIVE DIN KIEV: ULTIMATUM de 48 de ore pentru IANUKOVICI. Cartierul Guvernamental este CONTROLAT în totalitate de opoziția pro-europeană. UN MILION în STRADĂ / FOTO și VIDEO INCREDIBILE

I-a dat un oscar pentru cât de bine prezintă realitatea 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

RadioSvaboda anunță ca este supusă unui atac de tip DDOS. (Nota redacției – specific serviciilor speciale rusești!)

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Foto: Opoziție ridică baricade prin oraș

Întregul cartier guvernamental este baricadat și blocat de protestatarii pro-europeni, anunță corespondentul gordonua.com

Foto de la etajul 17: Forțele Berkut blochează toate căile de acces spre Rada Ucraineană

15:00 "Dacă nu-l arestează pe Zaharchenko, nu-l demit pe Azarov și nu eliberează protestatarii – noi vom bloca Reședința Prezidențială, anunță unul din liderii opoziției citat de pravda.com.ua.


Reședința Prezidențială unde stă Ianukovici



Foto: Reuters (Pe cască scrie: Partidul Regiunilor)

14:35 Zeci de mii de oameni se îndreaptă spre clădirile mai multor instituți de stat (Guvern, Radă) din jurul Maidanului. Există informații că în următoarea oră va fi evacuat orășelul protestatarilor, anunță site-ul Liga.net

 

12:55: În sectorul public al Euromaidanului sunt create detașamente de "pacificatori". Începând de astăzi, voluntari instruiți vor crea bună dispoziție printre protestatarii pașnici, vor opri provocările și îi vor ajuta pe demonstranți să decidă problemele locale și să preîntâmpine situațiile conflictuale.

Peste 200 000 de oameni au ieșit în stradă.



La ora 12:00
este programată o Mare Adunare Națională (Veche)

Viktor Ianukovici a renunţat, în urmă cu două săptămâni, la negocierile pentru semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană, existând indicii că ar încerca să apropie Ucraina de aderarea la uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

Decizia lui Ianukovici de a abandona negocierile cu UE, care durau de trei ani, a generat un val de proteste violente şi o criză politică fără precedent de la fosta Revoluţie portocalie.

Vineri, Viktor Ianukovici a efectuat o vizită în Rusia, unde a discutat cu preşedintele Vladimir Putin despre "parteneriatul strategic" bilateral.

Live streaming video by Ustream10:35: Partidul Regiunilor a început în Kiev mitingul "Să construim Europa în Ucraina". Conform informațiilor vehiculate de activiștii din Euromaidan, majoritatea celor care îl susțin pe Ianukovici au fost aduși cu "autocarele". Unii sunt sau foarte indispuși sau îi salută pe cei din piață.

09:35 America intenționează să solicite UE să scoată vizile pentru cetățenii Ucraineni. 

09:00 În piața sunt în jur de 3000 de oameni.

08:48 Cele trei victorii ale Euromaidanulu  – 1. Recunoaștere de către comunitatea internaționață capacitatea ucrainenilor de a decide singuri. 2. Obligarea puterii să respecte cerințele Constituției. 3 Ucraina totuși nu a intrat încă în Uniunea Vamală.

Cele trei condiții ale Opoziției

Aceste condiţii au fost formulate într-o declaraţie comună, lansată la Statul-major al rezistenţei naţionale din Kiev, de către liderii opoziţiei: şeful fracţiunii parlamentare a partidului Batkivşcina, Arseni Iaţeniuk, şi liderii partidelor „Svoboda” şi „Udar”, Oleg Teagnibok şi Vitali Kliciko.

Iaţeniuk a subliniat şi nevoia formării unui „guvern tehnic”, care ar semna imediat acordul de asociere a Ucrainei cu UE şi ar începe negocierile cu FMI pentru acordarea unui credit salvator pentru economie. Negocierile dintre putere şi opoziţie ar urma, potrivit lui Iaţeniuk, să tranşeze şi chestiunea alegerilor prezidenţiale şi parlamentare anticipate.

Veterani cu mare cu experiență susțint protestele din Euromaidan

Sursa: Timpul.md/ Europalibera.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *