Social

LIVE. „Moldova Europeană”: Maia Sandu susține un discurs în fața cetățenilor R. Moldova

Adunarea Națională „Moldova Europeană” care se desfășoară în centrul Capitalei a început.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a urcat pe scenă și ține un discurs.

„Am venit să spunem răspicat și cu mândrie: Moldovenii sunt europeni, locul Moldovei este în UE. Proiectul nostru de țară și obiectivul nostru este ca Moldova să fie membru cu drepturi depline al familiei europene” a declarat Maia Sandu.

„Europa este mai mult decât o lozincă politică. Europa este un mod de viață, un vis, care trebuie să devină realitate și este șansa poporului nostru să trăiască în pace, în liniște și în belșug. Acest vis depinde de fiecare dintre noi”, a spus șefa statulu.

UPDATE 11:09 Adunarea Națională „Moldova Europeană” a fost deschisă prin intonarea imnului Republicii Moldova, în interpretarea sopranei Valentinei Nafornița. De asemenea, Youth Orchestra și Corul „Moldova” au interpretat Imnul Uniunii Europene.

*UPDATE 10:42 Roberta Metsola a fost primită și de Maia Sandu la Președinție. Ulterior acestea au pornit în Piața Marii Adunări Naționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Din ce văd eu, s-au primit ordine stricte pentru toți oratorii, să nu cumva să se menționeze cuvintele România/român/Unire…’Moldova țara noastră’ și Europa, Uniunea Europeană din care ‘facem parte’ !? Hai măi, că voi până IERI v-ați fi ținut discursurile identice doar că …pentru CSI !!
    M-am lămurit și cu Maia și cu PAS…vă meritați viitorul și el nicicum nu este în UE !
    O să ajungeți în genunchi să vă rugați de România să vă vină (iarăși) în ajutor și o să fie prea târziu ! Încă odată înțeleg de ce a disperat Mureșan în vers ‘deșteaptă-te române’ , dar mulți români n-au mai rămas pe malul ăla al Prutului ca să îl mai audă !
    ‘Moldova este Europa’ !??? Visați, visați încă vreo 34 ani ! Moldova este …România, măi culiocarilor, înainte de a fi …Europa !!!

    1. “Visați, visați încă vreo 34 ani ! Moldova este …România”? Cine viseaza? Raspuns: toti viseaza. Unii viseaza ca Moldova e Europa, altii, ca Moldova e Romania si iar altii, ca e Rusia. Moldova insa nu e nici una, nici alta, ci un avorton al imperiului rus, o hidra cu trei capete, care se musca intre ele. Iata rodul experimentului sovietic, ca in filmele de groaza, cand scot din eprubeta un monstru hidos, ceva intre om si musca. Abia cand doua dintre cele trei capete vor fi murit, se va putea spune incotro cu drumul. Si, precum se arata in metafora indiana, asta depinde de care dintre ele va fi hranit mai bine. Un lucru insa este cert: Romania nu are nevoie de o Transnistrie si nici de o Gagauzie in ograda. Priviti reportajele de pe youtube si veti vedea cu cine ar fi Unirea, in realitate. Romania are problemele ei, care au prioritate. Cand in Romania majoritatea vor avea locuri bune de munca, si scoli, si sistemele nu vor mai fi corupte, cand nu va mai trebui nimeni sa-si paraseasca copiii pentru a lucra undeva in strainatate, abia atunci vom avea resursele sa ne ocupam de problemele Moldovei, daca vom dori asta. Noi nu datoram nimanui nimic, nu suntem fosta tara coloniala, care acum trebuie sa-si spele pacatele.

      1. ‘Noi nu datorăm nimănui nimic’ !??? Fără păcate, hmm !? Vai ce țară (și neam) fără nicio vină (și datorii) suntem noi !! Wow ! Sau văleu ! Nu sunt școli bune în România, ziceai tu ? Aha !

  2. Uăi o sî șiți ieuropeni uăicând o sî recunoașteți cî sunteți niști ruși vopsiți ce (din întâmplare) vorgiți românește. Altfel veți fi europeni doar dacă veți lăsa curvăsăria ce vă caracterizează și o să recunoașteți că sunteți români și o să cereți ReÎntregirea.
    O sâlă imensă mă apucă când văd panslavismul transformat în panmaldavenism și „proeuropenism”.
    Mamaia maldavenista e la fel de toxică pentru maldaveni ca și tot restul clasei lor „palitice”. Le vinde exact iluzia pe care vor să o creadă.
    Într-o estimare superoptimistă RM poate adera la UE în minim 15 ani. Realist vorbind va adera (ca stat independent) once in a blue moon.
    Am urmărit discursul dumneaei și mi-a fost clar că cu asemenea specimene nu avem de ce să vrem să ne unim. Ei vor sî aibî „țara” lor să poată mulge ei cât și cum vor. Istoria și economia o să arate dacă am sau nu dreptate. Deocamdată, fără pomenile vestice „statul independent, neutru și super dezvoltat” RM este FALIMENTAR.”
    Pe you Tube, la discursul mamaei un comentator a scris: „Felicitări Frați Basarabeni sunteți acum mult mai aproape de România . Doamne-ajută Basarabia. Încă odată Felicitări ❤❤❤❤👍👍👍🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻”. Un „vajnic” molotoivan,răspunzând acestui comentariu, a sintetizat perfect mentalitatea de râmă cerșetoare ce caracterizează societatea molotoivănească în ansamblul său:
    „@user-nt4ri5ej5r
    acum 50 de minute
    Şi ce veți da frați romîni Moldovei?😂”
    Asta e „Maldova Europeană”!!!

    1. dute naibii … mata e rusoaica ma!! si schimbati numele ca strici memoria lui burebista cu prostiile care le rostesti peste tot numa tu comentezi prostii pe site-ul asta mai saturat numa roman nu esti tu cu asa ganduri si ura in tine

      1. Bă jițelule maldavenist, când o să vă treziți o să realizați cât face România pentru voi viermilor care sunteți. Nu vă cunoașteți/recunoașteți neamul dar vă dați mari europeni doar de dragul banului „cî în rest ci ghini era în cccp când pâinea era 2 copeici”. Mi-e o greață teribilă când văd ce masă de zombi a putut crea imperiul roșu și înțeleg de ce voi de peste 32 de ani băltiți în mocirla ruskii mir fără să aveți nicio zvâcnire de demnitate. Probabil tu ești chiar autorul comentariului de pe YouTube pe care l-am publicat mai sus .
        În afară de scriitoarea aia, Țibulcă parcă o cheamă, nimeni nu a pomenit nici măcar tangențial despre români, România și ajutorul pe care vi-l dăm, râme nerecunoscătoare și necunoscătoare a neamului și a strămoșilor!!!

  3. Evident ca politrucii din stanga Prutului au uitat de Romania. La fel de evident e faptul si ca politrucii de pe malul drept au uitat de Romania. Suntem in epoca pidosnicului amalgam numit “unitate in diversitate” propovaduit de apostolii progresismului, cuvant inselator menit sa mascheze trotskyismul si anarhismul. Tot felul de rapandule infiereaza cu manie proletara nationalismul spunand ca e intunecat si ca ideea de natiune e ceva perimat. Moldo-ivanii au toate motivele sa fie relaxati, ei stiu bine ca lu’ coana UiE nu-i place nationalismul.
    Mititeii, deja se vad eurocrati in sovietul evropean. In curand vor da lectii romanilor despre federalizare spunand ca solutia asa-zisei atonomii cacauze trebuie sa fie un model de urmat si de Romania, ca nu degeaba se vaicaresc boanghinele la toate cancelariile evropene. Vor gasi solutie pentru integrarea in Uie si pentru armata a 14-a astazi numita GOTR. Se gasesc solutii pentru orice, numai pentru reunire nu, pentru ca altfel s-ar pune in pericol mirobolanta “natiune civica moldo-ivaneasca”.

  4. Curvasareala ! Care Moldova europeana ? Voua va este rusine sa spuneti ca Moldova e Romania si o dati cu Moldova europeana. Cum credeti ca sunteti voi priviti de germani, de francezi, de italieni sau de olandezi ? Ca sunteti “moldoveni” ? Unde nu-i cap, vai de picioare ! Daca o luati pe panta asta si il tineti pe NU in brate…. prea bine nu veti primi. Dar… mai vedeti voi cum va fi cu “moldovenii” in Europa.

  5. Din pacate nu pot spune noapte buna Romania, noapte buna Basarabia. Naparcile cu chip de politruci instaureaza noaptea mintii, noaptea pervertirii sufletului. E noaptea caderii. Fie ca Dumnezeu sa arate ca ma insel, insa cred ca usor, usor romanii de ambele maluri ale Prutului vor ajunge sa se urasca precum sarbii si croatii. Asa-zisa rezolutie a adunarii Moldova Europeana adoptata in PMAN la 21 Mai 2023, e un act de sfidare in sapte puncte la adresa generatiilor marturisitoare. Bcurati-va o vreme politruci vanduti, e noaptea voastra.

  6. Dezamăgire, au uitat de România. De Ucraina nu./Desigur, este în război și e important să-i susținem. Ca și când nu există în schimb frații, sper să nu uităm momentul. Puteau să spună de cealaltă Moldovă că este în UE, dar ei nu-i menționează aproape niciodată pe ceilalți moldoveni din Ro sau nu au voie. Tatăl meu este de la Botoșani, doar deaia’ las mesajul aici. Mult noroc fraților….de oriunde vreți voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *