Actualitate

LIVE: Oamenii spun că alegerile au fost FRAUDATE! Marți protestele vor continua

UPDATE 17:30 
Protestul pașnic din centrul Chișinăului a luat sfârșit. Vlad Bilețchi, președintele AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP) care a organizat manifestarea de astăzi a anunțat că mâine la ora 11.00 va organiza o conferință de presă pentru a oferi mai multe detalii despre cererile din partea cetățenilor nemulțumiți. 
Totodată, organizatorii au făcut un apel către cei care vor să se alăture protestelor pașnice. Mâine la ora 11.00 doritorii sunt așteptați în fața liceului Gheorghe Asachi din Chișinău. 

Organizatorii așteaptă un răspuns oficial de la CEC referitor la fraudarea alegerilor.


UPDATE 16:22

Tinerii care participă la protestul din centrul capitalei spun că Igor Dodon nu este președintele lor. Aceștia susțin că alegerile au fost fraudate. Oamenii scandează „Mai avem o șansă”.

UPDATE 15:50
Tinerii care protestau la CEC se deplasează acum spre monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

UPDATE 15:22
Protestul care a început cu o mie de persoane s-a transformat până la aceasta ora într-un protest cu peste 3 mii de persoane și continuie să se mărească. Tinerii în continuare scandează „demisia” „Dodon nu este președinte” și „ ni-au furat votul”.

UPDATE 15:06
În curtea din spatele instituției se adună tot mai mulți polițiști bine echipați. Tinerii Moldovei ne-au transmis la redație un video unde se vede polițiștii care se pregătesc pentru o eventuală ripostă.                                   UPDATE 14:31
La CEC se semnează o petiție împotriva alegerilor
Oranizatorii îndeamnă participanții să semneze o petiție, prin care să își exprime nerecunoașterea alegerilor. Protestatari cer în continuare ca un reprezentat CEC să iasă însă nimeni nu a ieșit.

UPDATE 14:21

Protestul i-a amploare, în fața Comisiei Electorale Centrale se adună tot mai mulți tineri care cer demisia CEC-ului. Cu toți strigă „jos mafia”, „afară”, socialiști la gunoi”, și „vrem dreptate”, protestatari cer  ca un reprezentat al comisiei electorale să iasă în fața mulțimi pentru a da explicații însă până la moment nu a ieșit nimeni.

UPDATE14:03 
Mai mulți polițiști echipați au făcut un cordon în fața sediului CEC. Tinerii au blocat strada Vasile Alecsandri.
Aceștia scandează „Vrem dreptate” și „Uniți în tricolor”. Cei care se află la fața locului spun că protestul este unul spontan și toți mai mulți oamenii li se alătură.

UPDATE 14:00
Protestatarii au ajuns în fața sediului CEC. 
Poliția este prezentă printre manifestanți. Tinerii scandează „Jos Mafia” și cer demisia CEC-ului.

UPDATE 13:45
Mii de oameni s-au mobiliza împotriva lui Igor Dodon. Centrul Chișinăului este blocat de protestatari. Bulevardul principal al capitalei este blocat. Tinerii se îndreaptă acum către CEC.  Se vor depune petiții către ambasadele partenerilor strategici ai Republicii Moldova – România, SUA, Germania, prin care protestatarii vor solicita să nu fie recunoscute aceste alegeri.

UPDATE 13:24
Potrivit celor prezenți la fața locului peste 300 de tineri protestează. Tot mai multă lume se alătură la protestul pașnic. Ei scandează „Socialiștii la gunoi” și alte lozinci anti Dodon”, „Noi vrem viitor” și „Maia Sandu președinte”.

UPDATE 13:15
La protest participă mișcarea civică „Tinerii Moldovei” și Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie”.

Vlad Bilețchi, președintele Asociației „Onoare, Demnitate și Patrie” a declarat că „noi reprezentăm cetățenii Republicii Moldova care nu sunt de acord cu alegerile. Ele au fost fraudate. Cum este posibil ca cei din Transnistria să vină să voteze. În mod clar se știe pentru cine au votat, mai ales că în Transnistria nu ai voie să spui, să te manifești, să fii împotrivă, pentru că așa este rentabil cuiva. Mai ales că avem Armata 14 pe teritoriu care este încurajată de Igor Dodon. Haideți să ne eliberăm, noi suntem poporul și avem dreptate!” a îndemnat activistul civic.

Tinerii spun că protestează într-un mod pașnic – fără arme, fără altercații cu poliția, fără scenarii gen 7 aprilie și distrugerea clădirilor.
„Avem o revendicare clară pe care o vrem auzită – ALEGERI REPETATE FĂRĂ FRAUDE!”, au anunțat aceștia. 

Pe lângă alegerile repetate, ei vor depune petiții către ambasadele partenerilor strategici ai RM – România, SUA, Germania, etc. – prin care vor solicita să nu recunoască aceste alegeri.

TIMPUL.MD 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *