Politică

LIVE. Parlamentul se întrunește în ședință plenară: Deputații vor dezbate moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Recean

Parlamentul se întrunește în ședință plenară. Pe ordinea de zi sunt incluse mai multe subiecte, printre care și dezbaterea moțiunii de cenzură asupra activității Guvernului Republicii Moldova, înaintată de deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). În acest sens, premierul Dorin Recean ar urma să vină în plen pentru a răspunde la acuzațiile lansate de opoziție, scrie Deschide.md.

La fel, pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse pentru examinare două proiecte cu sigla UE – privind achizițiile în sectoarele energeticii, apei, transporturilor și serviciilor poștale, precum și consolidarea aspectelor privind infrastructurile pieței financiare. De asemenea, deputații vor dezbate, în lectura a doua, rectificarea bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat și fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul curent. Tot în lectura a doua, Parlamentul va examina denunțarea a trei acorduri cu CSI.

Totodată, în ședința plenară de mâine Parlamentul urmează să aprobe numirea în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării a Anei Revenco și încetarea calității de membru în Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor a lui Vitalie Miron.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *