Politică

LIVE. Ședința a cincea: CC continuă să examineze demersul Guvernului privind scoaterea în afara legii a Partidului „Șor”

La Curtea Constituțională (CC) continuă și marți, 16 mai, examinarea demersului Guvernului referitor la constituționalitatea Partidului „Șor”. Ședința de astăzi este a cincea.

Precizăm că Înalta Curte a anunțat că demersul Executivului va fi examinat în perioada 10-17 mai 2023, transmite Agora.md.

Amintim că luni, 15 mai, la solicitarea avocaților reprezentanții Șor, admisă parțial de Curtea Constituțională, au fost vizionate mai multe materiale video anexate la dosar în calitate de probe. Ședința de luni a fost întreruptă la etapa întrebărilor din partea reprezentanților Guvernului adresate avocaților și reprezentanților Partidului Șor.

De asemenea, menționăm că la data de 9 noiembrie, Guvernul a aprobat sesizarea înaintată de Ministerul Justiției în adresa Curții Constituționale, prin care se cere scoaterea Partidului Politic Șor în afara legii. În solicitarea Cabinetului de Miniștri au fost invocate mai multe motive care ar permite declararea neconstituționalității formațiunii, fiind vorba de finanțarea ilegală și excluderea repetată din mai multe curse electorale din cauza acestui motiv.

Guvernul este reprezentat de avocații Eduard Digore, Ina Bostan și Andrei Digori, iar partidul Șor este reprezentat de avocații Aureliu Colenco și Denis Calaida, Vadim Bănaru, Victor Mazniuc, potrivit sursei citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *