Ultima oră

LIVE: Susținătorii lui Renato Usatâi protestează în fața sediului CNA

UPDATE (10:55) Ilian Cașu: Renato Usatâi este cel mai dur critic al regimului mafiot, și el este nevinovat! La închisoare trebuie să stea Olg Balan și Nicolae Timofti. Noi cerem libertate lui Renato!

Mulțimea adunată în fața sediului CNA scandează „Șor la închisoare!” și „Jos Plahotniuc!

UPDATE (11:00) Igor Dodon: eu ca deputat voi găsi posibilitatea să intru în sediul CNA. Noi vom face tot posibilul ca aceste aresturi să nu continue. Comisia parlamentară pentru drepturile omului se va convoca în ședință extraordinară. Noi vrem ca corpul diplomatic să fie la curent ce se întâmplă în Republica Moldova. Noi trebuie să cerem eliberearea tuturor deținuților policiti. Dacă nu vom obține libertatea pentru partenerii noștri. Trebuie să protestăm împreună, să fim uniți. Să mergem împreună mai departe! În ultima lună avem deja al cincilea reținut din motive politice. 

UPDATE (11:05) Ilian Cașu: Echipa Partidului Nostru am mai trecut prin valuri de teroare în toamna acestui an. Ieri regimul a mobilizat toate forțele pentru să facă o simplă percheziție. Regimul se teme de Renato Usatâi, de proprii cetățeni. Ei știu că sfârșitul este aproape. Noi vom insista asupra scopului nostru: alegeri anticipate. 

UPDATE (11:15) O reprezentantă a „Partidului Nostru” a anunțat că vor protesta atâta timp cât este nevoie pentru ca liderul lor să fie eliberat. 
Protestatarii scandează „Demisia Timofti” Nicolai Țipovici, vicepreședintele Partidului Nostru a declarat că guvernarea actuală poate fi alungată doar cu o cisternă de deșeuri umane.
UPDATE (11:25) Ilian Cașu: Renato Usatâi este un primar care a adus schimbări în orașul Bălți, care nu au mai fost văzute până acum. El a lăsat luxul în care trăia la Moscova, pentru ca să vină aproape de popor. Renato trebuie eliberat. Cei de la cârma statului le este frică de poporul său. Jos Bandiții!
 
UPDATE (11.35) Nicolai Țipovici: Eu vreau să audă o reacție de la Mitropolitul țării referitor la reținerea lui Usatâi și de la alte instituții din țară. 
UPDATE (11:40) Ilian Cașu: Lor nu le lasă de poliție, de cetățeni. Atâta timp cât toată poliția păzesc susținătorii cu Usatâi. Deja și americanii și europenii sunt împăcați cu idea anticipatelor. Noi vom sta aici până vom scăpa de ei. Ei stau în lux pe banii furați.  
UPDATE (11.45) Nicolai Țipovici: Șor trebuie să stea la închisoare. Noi vom sta până la eliberarea lui Usatâi, vom protesta într-un mod pașnic. Libertate lui Renato!
UPDATE (12:00) Nicolai Țipovici avem partidul și poporul nostru care ne susține să luptăm până la sfârșit. Oamenii din țară vor să trăim mai bine, să aibă libertate, ca copii să meargă la școală. Iar cei de la guvernare în acest timp fură de la oameni. 

ȘTIRE INIȚIALĂ:
Simpatizanții „Partidului Nostru” au blocat jumătate din strada centrală a capitalie pentru a protesta împotriva reținerii lui Usatâi. Nu cunoaștem dacă acest protest este autorizat. 

Coloana de protestatari este condusă de liderul PSRM, Igor Dodon. La orele 11.00 mulțimea a ajuns în fața sediului CNA.

În urma perchezițiilor de noaptea trecută de la sediul partidului și a locuinței lui Usatâi, procurorii au scos cu ei mai multe pungi negre. Reprezentanţii formaţiunii au anunţat că au fost ridicate mai multe computere, documente şi carduri de memorie. Oamenii legii au refuzat să ofere detalii.

Reamintim că Renato Usatîi, a fost reţinut de către mascaţi în seara de 23 octombrie pe aeroportul din Chişinău, când revenea din Rusia, şi a fost escortat la Procuratura Generală. Procurorii au decis să-l reţină pentru 72 de ore. Procuratura Generală a anunţat anterior că a intentat un dosar penal pentru încălcarea dreptului la secretul corespondenţei, după ce Renato Usatîi a oferit publicităţii înregistrările convorbirilor telefonice dintre Vlad Filat şi Ilan Shor şi a declarat că mai deţine astfel de înregistrări cu Iurie Leancă, Valeriu Streleţ, Vlad Plahotniuc şi alţi politicieni.

TIMPUL.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *