Ultima oră

(LIVE) Valeriu Streleț: „Nu pot și nu am dreptul să abandonez oamenii într-o situație atât de delicată”

În briefingul susținul, primul ministru a comentat situația lui Vlad Filat căruia ia fost ridicată imunitatea și a fost dus la sediul CNA. 
Iată mesajul primului ministru:

„Astăzi am discutat 36 de subiecte importante pentru viața cotidiană a cetățenilor noștri. Am adopat  serie de proiecte care vizează planul de acțiuni pentru Acord de Asociere la care am lucrat mult. 

Urmă să prezint în Parlament raportul de activitate care conține 20 de pagini, care urma să probăm că se creează prmise bune pentru a ne mișca înainte și pentru a încheia, poate nu ideal anul 2015, dar care va rezolva probleme cele mai stringente.
Agenda zilei a fost perturbată de o coincidență suspectă de situații, de câteva portavoci ale unor centre de influență neeuropene care au anunța că urmează să se întîmple ceva. Apoi a apărut procurorul în Parlament cu socilitarea sa.
Să vedem ce va uram mai departe

În viziune mea, ceea ce s-a întîmplat astăzi a fost spectacol.

Vlad Filat este o persoană puternică, care este capabilă să se apere și acest lucru îi va reuși să-și probeze. Eu cred în asta. 

Am unele nedumeriri referitor la ceea ce va urma. Beneficiarul care astăzi a creat haos pe străzile capitalei va merge acasă, în confortul și luxul castelelor construite pe bani furați. Iar procuratura generală consideră că el este un băiat de încredere, care călătorește unde vrea și face ce vrea, aici este marea mea nedumerire.

Eu sunt personal preocupat și îngrijorat de problemele țării. Țara trebuie să fie guvernată și va fi guvernată în strictă conformitate legată de Constituție și legile țării, fără directive venite din centrele de influență, nici chiar acelea care vin de pe strada Dmitrie Cantemir.
Nu pot și nu am dreptul să abandonez oamenii într-o situație atât de delicată. Eu nu am dreptul să abandonez oamenii care au ieșit în stradă. Cu colegii am început să punem în practică acele cerințe cerute de aceștia. Eu cred că împreună vom aduce schimbările necesare în Republica Moldova.

Nu am dreptul să decepționez partenerii din străinătate, pe cei europeni și guvernul României, care este un adevărat prieten al Republicii Moldova și SUA care ne-au încurajat să facem schimbări și să mergem înainte.

Indiferent de tertipurile care le pun la cale centrele de influență, pentru a ține Moldova intr-o stare de ostatic, oamenii țăriii vor fi învingători”.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *